İBB'nin psikolojik danışma hattını bir günde 2 bin kişi aradı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cumartesi, Mart 28 2020
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ile gerçekleştirdikleri pandemi toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, geçen hafta kurdukları Psikolojik Danışma Hattı'na dün 2 bini aşkın arama yapıldığını söyledi.
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı devletin tüm kurumlarının bu salgınla ortak mücadele içinde olmasının önemine dikkat çekti.
İstanbulluları bu sabah saatlerinde gerçekleşen pandemi toplantısı hakkında bilgilendiren İmamoğlu, geçen hafta kurdukları Psikolojik Danışma Hattı’yla ilgili ilginç bilgileri de kamuoyu ile paylaştı. İmamoğlu, “Dün, 2000’i aşkın arama oldu. Çok ilginçtir; 26 farklı şehirden psikolojik danışma hattımız arandı. Hatta 3 farklı ülkeden yine psikolojik danışma hattımız arandı. Bizi her yerden arayabilirsiniz” dedi.
İl İdare Kurulu’nda iki konuda karar alındığını belirten İmamoğlu, şu bilgileri verdi:
“Bunlardan bir tanesi seyahat kısıtlılığıyla ilgili. Dün de Sayın Cumhurbaşkanı’nın açıklamış olduğu maddelerdi ama valiliğe dizayn etme konusunda yetki verilmişti. Bununla ilgili tartışmaları yaptık ve karar alındı. Detayları var. Yani otobüsle, uçakla seyahat etmeme konusundaki kısıtlamaların detayları var. Aynı şekilde; İstanbul’da balık tutma, parklarda bulunma, topluca koşu yapılan alanlardaki bu tür etkinliklerin yasaklanmasıyla ilgili bir madde karara bağlandı. Bunun da detayları var. Ama şu anda bu detaylar, daha kurumsal bir şekilde yazılmakta. Sayın Vali’miz tarafından açıklanacak. Açıklandıktan sonra biz de o detaylarıyla beraber sizlerle gün içinde paylaşıyor olacağız. Yani; seyahat kısıtlaması ve toplu alanlarda bulunmama, spor yapılan Belgrad Ormanı gibi, Boğaz kenarında insanların gelip orada koşu vesaire yapmaları; sosyal mesafenin korunmadığı hallerin kısıtlanmasıyla ilgili kararlar."
'Her kent büyük bir mücadele içinde'
AFAD’da gerçekleştirilecek pandemi toplantısına da katılacağını açıklayan İmamoğlu, şunları kaydetti:
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Bomba Kulis: ''Hakan Fidan görevden alınacak. Yerine kim gelecek?''3.Ufuktaki operasyonun şifreleri AKP'li Tayyar'dan: Başkan yardımcısı sevgilisini kamu kurumuna aldırıyor4.Avrupa'da Barış Boyun suç örgütüne kapamlı operasyon!5.ESK Müdürü'ne suç duyurusu
6.Özel'den Erdoğan'a S-400’ler için: “Tükürdüğünü yalamaya kalkıyor”7.Geceyarısı gözaltına alınan Gültekin hakkında karar verildi!8.26 şirkete operasyon! Çok sayıda gözaltı var9.İtirafçı, Mehmet Akif Ersoy soruşturmasında Soylu'nun adını da verdi!10.Gökçek mahkeme zoruyla tahliye edildi, şimdi de anahtarları vermiyor!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







