İBB , 10 maddede AKP'li Göksu'ya cevap verdi: İstanbul'un yer bilgi sistemi yoktur
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Şubat 12 2020
AKP Grup Başkanvekili Tevfik Göksu'nun dün İBB Meclisi’nde deprem konusunda yaptığı açıklamaların çok sayıda yanlış bilgi içerdiği belirtildi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yapılan açıklamada, AKP Grup Başkanvekili Tevfik Göksu'nun dün İBB Meclisi’nde İstanbul'da deprem konusunda yapıldığını öne sürdüğü çalışmalar hakkında yaptığı açıklamaların çok sayıda yanlış bilgi içerdiği duyuruldu.
İBB Sözcüsü Murat Ongun, Twitter hesabından yaptığı açıklamada söz kınusu yanlışları şöyle sıraladı:
"1. Çelişki- BM Afet Risklerini Azaltma Ofisi 4 prensibi değil 10 temel prensibi esas alır.
2. Çelişki- Evet deprem master planı yapılmıştır ama bu çalışma kapsamında öngörülen çözüm önerileri ne idari ne teknik ne de ekonomik anlamda hayata geçirilmemiştir.
3. Çelişki- Depremde tarihi ve kültürel eserleri korumak için bir kültür varlığı envanteri ve bu envanterin afet risk skorlaması olmalıdır. Son 25 yılda yapılmayan bu çalışma bugün hızla ilerlemektedir.
4. Çelişki- İstanbul mikrobölgeleme çalışmaları İstanbul'un tamamında yapılmış gibi anlatılmıştır. İstanbul 5.400km2'dir. Mikrobölgeleme yapılmış alan ise 691 km2'dir. Eksik olan çalışmaları tamamlayacağız.
5. Çelişki- Yer bilgi sistemi diye dün anlatılan ve tüm yer hareketlerini dijital ortama aktardığı iddia edilen sistem yoktur. İBB'nin ne sayısal ne dijital böyle bir sistemi yoktur.
6. Çelişki- Afet Risk Gösterge Sistemi'nin, İstanbul'daki bütün riskleri ortaya koyduğu iddiası bilimsel ve gerçek olmayan bir iddiadır.
7. Çelişki- Dün iddia edildiği gibi İBB bünyesinde kurulmuş deprem erken uyarı sistemi ve acil müdahale sistemi yoktur. İBB'nin deprem istasyonu işletmesi dahi yasal düzenlemelerle engellenmiştir.
8. Çelişki- İBB'nin heyelan riski olan yerlerle ilgili çalışması olduğu iddiası doğru değildir
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Bu kez İzmit'e İHA düştü.3.Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran hakkındaki suçlamalar belli oldu: 'Geliyorum' dedi4.Kahramanmaraş'ta yürekleri ağızlara getiren deprem!5.KHK'lıları ilgilendiren önemli haber: AİHM başvuru kriterlerini değiştirdi işte detaylar!
6.Uyuşturucu soruşturması Fenerbahçe'ye uzandı: Sadettin Saran ifade veriyor evinde arama var7.İçişleri Bakanlığı açıkladı: İzmit'te düşen İHA Rusya'ya ait8.Geceyarısı gözaltına alınan Gültekin hakkında karar verildi!9.Amerika hayali kuranlar şokta: ABD Green Card programını süresiz olarak askıya aldı!10.26 şirkete operasyon! Çok sayıda gözaltı var

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







