Hüseyin Çelik Nabi Avcı'nın kararlarını yerden yere vurdu

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Pazartesi, Haziran 6 2016
AKP eski Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Nabi Avcı döneminde MEB'de alınan kararları yerden yere vurdu. Çelik o kararlar için "akıl tutulması, talihsizlik, tutarsızlık, acil müdahale edilmeli ve akılcılıkla izah edilemez" tabirini kullandı.
Hüseyin Çelik Nabi Avcı'nın kararlarını yerden yere vurdu
AKP Eski Genel Başkan Yardımcısı ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik "Amacımız bağcı dövmek değil, üzüm yemektir." diyerek yeni Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'a tavsiyelerde bulundu.

Hüseyin Çelik, Bakan Nabi Avcı döneminde alınan kararları "akıl tutulması, talihsizlik, tutarsızlık, acil müdahale edilmeli ve akılcılıkla izah edilemez" diyerek yerden yere vurdu.

Çelik "peşpeşe gelen yaz-bozlardan dolayı eğitim çalışanları şaşkın durumdadır ve kesinlikle mutlu değildirler." uyarısını yaparak MEB'de yapılan yanlışları bir bir sıraladı:

MÜDÜRLERİN GÖREVLERİ SIFIRLANDI

14.09.2011 tarih ve 652 sayılı KHK ile müdürlerin görevlerinin düşüldüğünü hatırlatan Çelik "İşin garip tarafı bu sıfırlamalar ve doldur-boşaltlar birden fazla tekrarlanmıştır. Bu uygulamalardan etkilenen eğitim yöneticisi sayısı yüz bini aşmıştır. Uzun sözün kısası binlerce eğitim yöneticisi geçici olarak değil, kalıcı olarak “havuz“a atılmıştır. Görevdeyken aldıkları maaşlarını aynen alan bu havuz ahalisi, kendi iradeleri ve tercihleri dışında eğitime hiç bir katkı sağlamadan maaşlı müdavimler (işe devam edenler) haline getirilmiştir.

AKIL TUTULMASI

Bu uygulama ile MEB’in kurumsal hafızasına ve tecrübe birikimine çok büyük zarar verilmiştir. Nitelikli personel ve öğretmen ihtiyacı hâlâ  tamamen giderilemeyen MEB’de, bu kadar insan ve kaynak israfının hoş görülmesi veya bu yapının aynen sürdürülmesi ancak akıl tutulması ile mümkündür.

TALİHSİZLİK

Görevden alınan Bakanlık merkezindeki üst düzey bürokratların yerine getirilenlerin çoğunun eğitimle uzaktan yakından ilgisi olmayan kişiler olması ise başka bir talihsizlik olmuştur.

TUTARSIZLIĞA İMZA ATILDI
      
2011’den beri yapılan düzenlemelerde verilen ünvanlar dahil bir çok tutarsızlığa imza atılmıştır. Maar

Bu haberler de ilginizi çekebilir