Hülya öğretmen cezaevinden yazdı: “3,5 yaşındaki kızım psikiyatri ilaçları kullanmaya başladı”

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Pazartesi, Aralık 14 2020
3,5 yaşındaki kızı Rana’yı bir yılda iki kez görebilen tutuklu öğretmen Hülya Bayden hem kızının hem kendisinin psikolojisinin bozulduğunu söyledi. Çaresizliğini ve acısını anlatan bir mektup kaleme alan Bayden, adalet istedi
SEVİNÇ ÖZARSLAN - BOLD MEDYA 

Bir yıl önce tutuklanıp Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevine gönderilen matematik öğretmeni Hülya Bayden (31), HDP Milletvekili ve insan hakları savunucusu Ömer Faruk Gergerlioğlu’na 22 Kasım 2020’de bir mektup yazdı. Kızını bir yıl içinde iki kez görebildiğini söyleyen Bayden, “311 gündür mahpusum. Bugün kızımı ikinci defa gördüm. Çok ağlıyordu. Camın arkasından beni görüyor ama dokunamıyordu. İkimizin de psikolojisi bozuldu. 3,5 yaşındaki kızım psikiyatri ilaçları kullanmaya başladı. Yemek yemiyormuş! Çok çaresiz ve acılıyım” dedi.

“BUGÜN GÖRÜŞE GETİRDİLER, ÇOK AĞLIYORDU”

Rana’yı evde doğum yaparak dünyaya getiren Hülya Bayden, kızını neden iki kez görebildiğini mektubunda şöyle açıkladı: “Cezaevine girişimin üzerinden 9 ay geçmesine rağmen ancak bana DNA testi yapıldı. Korona tedbirlerinden ötürü geçirmiş olduğum 23 günlük kötü hücre şartlarından dolayı sonra kızımın kimliğini çıkarmış olduk. 311 gündür tutukluyum. Bugün kızımı 2. defa görüşe getirdiler. Çok ağlıyordu. Camın arkasından beni görüyor ancak dokunamıyor olması, yanıma gelemiyor olması, kızımın yanına gidemiyor olmam ikimizin de psikolojimizi bozmaktadır. Geçen hafta itibariyle psikiyatri doktoru kızıma ilaç tedavisine başlamıştır.”

Bold Medya’ya konuşan Hülya Bayden’in ailesi, “Rana annesi olmadığı için eve saldırıyor. Çok hırçınlaştı. Ninesine de saldırıyor. Kumanda, telefon ne varsa kırıyor. Annem gelecek diyorsunuz ama gelmiyor, babam işten dönmüyor beni kandırıyorsunuz, diyor hep. Ne yapacağımızı biz de şaşırdık.” dedi.

“BU YAŞIMA KADAR ONURUMLA YAŞADIM”
Rana’nın doktora götürüldüğünü ve geçen haftadan itibaren ilaç kullanmaya başladığını vurgulayan Bayden, “Evde ağlama krizlerine giriyor, kendisini odaya kapatıyormuş. Kendisine verilen

Bu haberler de ilginizi çekebilir