'Hükümetin apaçık zülüm ve adaletsizliklerini neden görmezlikten geliyorsunuz?'
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Eylül 30 2016
Din alimi Prof. Dr. Osman Muhammed Ğarip, kaleme aldığı mektubunda hizmet hareketine yönelik tenkil çabalarına tepki gösterdi, sessiz kalan hatta alkış tutan İslami ilimlerle uğraşan kişilere seslendi.

Türkiye’de Bazı Kanaat Önderleri, Dini Lider ve Ulemanın Kayma Noktası Haline Gelen Darbe Girişimi
15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye’de sözde hükümete yönelik gerçekleştirilmek istenen başarısız darbe girişiminin gürültüsü bütün dünyada yankılandı. İnsanlar bu olay karşısında değişik gruplara farklı düşüncelere ayrıldılar. Bunlardan yönetimin devrilmesini, darbecilerin galip gelmesini ve darbenin başarılı bir şekilde sonuçlanmasını temenni eden bir kesim sevinçli ve neşeliydi. Bir diğer grup kederli ve üzgündü; zira bunlar, darbe sonrasında Türkiye’nin Suriye, Irak ve Yemen gibi bir duruma düşmesinden korkuyorlardı. Kimisi de laubali idi. Herhangi bir Amerikan korku filmi seyreden, olayın netice ve sonuçlarıyla ilgilenmeyen bir seyirci edasıyla hareket ediyordu.
Azıcık aklı olan herkes, hususiyle günümüzde askeri darbelerin herhangi bir fayda sağlamadığını ve topluma kalıcı bir çözüm üretemediğini bilir. Hatta denilebilir ki askeri darbelerin uğradığı yerlerde emniyet ve güven ortamından da bahsedilemez.
Bundan ötürü akl-ı selim sahibi kimseler bütün dünyayı ilgilendiren bu darbe girişimi neticesinde seslerini yükseltmiş ve bu darbe teşebbüsünü ciddi ve sert bir şekilde kınamışlardır.
Şahsen ben darbe girişimini duyar duymaz zihnim dağınık, kafam karışık bir vaziyette televizyonun başına koştum. Cenabı Hak’tan Türkiye’yi ve ahalisini, oranın huzur ve emniyetini muhafaza etmesini, kumpas kurmak isteyenlerin komplolarından, şerlilerin şerrinden sıyanet buyurmasını ve darbeye yeltenenleri de emellerine ulaştırmaması hususunda tazarru ve yakarışta bulundum.
Derken Türkiye’yi yönetenler ortaya çıktılar ve darbe girişimi ile ilgili bir bilgilerinin olmadıklarını söylediler. Onlar böyle söylediler ama onların bu tutumu darbe ile ilgili pek çok şek, şüphe ve soruyu akıllara getirdi. Zira bilmediklerini söyledikleri darbe girişimi ile ilgili mahkemelerin devreye g
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Bu kez İzmit'e İHA düştü.3.Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran hakkındaki suçlamalar belli oldu: 'Geliyorum' dedi4.Kahramanmaraş'ta yürekleri ağızlara getiren deprem!5.KHK'lıları ilgilendiren önemli haber: AİHM başvuru kriterlerini değiştirdi işte detaylar!
6.Uyuşturucu soruşturması Fenerbahçe'ye uzandı: Sadettin Saran ifade veriyor evinde arama var7.İçişleri Bakanlığı açıkladı: İzmit'te düşen İHA Rusya'ya ait8.Geceyarısı gözaltına alınan Gültekin hakkında karar verildi!9.Amerika hayali kuranlar şokta: ABD Green Card programını süresiz olarak askıya aldı!10.Murat Çalık'a kritik müdahale!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







