Hükümet 'neden altınları getirin' çağrısı yapıyor?
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Ekim 5 2017
''Altın tahvili ya da kira sertifikası… Hangi isim verilirse verilsin böyle bir davete vatandaşın icabet etmesi için iklim namüsaittir. İcabet edecek olanlar yastık altında kalan son kırıntıları kaybetmeyi göze almış demektir.''

Semih Ardıç / TR724
Hazine’yi nasıl ‘tam takır kuru bakır’ vaziyetine düşürdüklerini 28 milyar liralık vergi zamları ile ilan ettiler. İnfiali teskin etmek için zamları geri çekiyormuş gibi yapıp yine bildiklerini okuyacaklar. Zira ne Motorlu Taşıtlar Vergisi’nden (MTV) ne de diğer kalemlerden vazgeçmeyi göze alabilirler.
Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri, Reis-i Cumhur Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘MTV zammı Bakanlar Kurulu’nda yeniden müzakere edilsin’ beyanı mağazaların indirim kampanyaları gibi olacak. Zam kalemlerinden birinde tenzilata gitmiş gibi yapıp toplamda hal-i hazırdaki paketten fazlasını tahsil edecekler. Zaten baklayı ağızlarından çıkardılar. MTV yüzde 20 ila yüzde 40 arasında artacak. Üstelik bütün arabalar zamdan payına düşeni alacak. Müzakere vatandaşı rahatlamadı, bilakis zammı daha da geniş bir sahaya yaydı.
YASTIK ALTINA GÖZ DİKTİLER
Seçimde rey kaybettireceğini bile bile zamdan rücu edilmeme sebebi sır değil. AKP iktidarı, taktik manevralarla acı reçeteyi vergi mükelleflerine yutturmazsa 2018 bütçesindeki tahsisat beş-altı ay sonra bitebilir ve memur maaşları için IMF’nin kapısını çalmak mecburiyetinde kalabilir.
Kasanın perişan halini ele veren onlarca veriye sahibiz. Artık TÜİK bile mızrakları çuvala sığdıramıyor. Kim ne derse desin, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in Twitter hesabından başlattığı kampanya iflasın bir başka şekilde ifadesidir. Ne diyor Şimşek?: “Yastık altında 2 bin 200 ton altın var. Bunları evde bekleteceğinize ekonomiye destek olmak için bize teslim edin. Biz de mukabilinde size altın tahvili ya da kira sertifikası verelim.”
ALTIN VARSA BİLE VATANDAŞ NİYE BOZDURSUN?
Vatandaşı fişleme, dinleme ve fizikî takipte çığır açan AKP,
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Buğra Gökce trajik Mehmet Akif Ersoy karşılaşmasını anlattı: 'Ağlamaya başladı hepimiz etkilendik'2.Trump'tan kritik açıklama: "Golan Tepeleri'ni İsrail'e verdim"3.Muharrem Sarıkaya işten atıldı!: Kameramanı tokatlamıştı!4.Almanya işsizlik yardımını zorlaştırıyor5.Tutuklandı: Ela Rümeysa Cebeci ifadesinden sonra nezarete alındı!
6.Geri dönüyor: İngiltere'den AB ayrılık sürecinde bazı başlıklarda dönüş!7.Savaşa hazırlanıyor: Almanya 50 milyar avroluk dev bütçe onayı8.Soylu'nun 'sağ kolu' da aralarında: 235 emniyet müdürü emekli edildi9.Seçimin ayak sesleri: YSK Başkanı'nından saraya sürpriz ziyaret10.Adliyedeki büyük soygunda sıcak gelişme!

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Buğra Gökce trajik Mehmet Akif Ersoy karşılaşmasın...

Trump'tan kritik açıklama: "Golan Tepeleri'ni İsra...

Muharrem Sarıkaya işten atıldı!: Kameramanı tokatl...

Almanya işsizlik yardımını zorlaştırıyor

Tutuklandı: Ela Rümeysa Cebeci ifadesinden sonra n...


