Hukuksuz sansüre suç duyurusu
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Salı, Temmuz 12 2016
Yeni Hayat’ın www.yenihayatgazetesi.com internet sitesine yönelik TİB’in hukuksuz sansür uygulaması keyfi olarak devam ediyor. 11 gündür süren sansür sebebiyle Yeni Hayat Gazetesi’nin avukatları savcılığa suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor.
Video: Arşiv
Hiçbir somut gerekçesi olmayan sansür, başbakanlığın sözlü talimatıyla uygulanmıştı.
Bu nedenle başta Başbakan Binali Yıldırım olmak üzere, Başbakanlık Güvenlik İşleri Müdürü Bilal Durdalı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Fatih Sayan, Telekomünikasyon İletişim Başkanı(TİB) Ahmet Cemaleddin Çelik, TİB İnternet Daire Başkanı Ahmet Kılıç ve Gölbaşı Sulh Ceza Hakimliği hakkında suç duyurusunda bulunulacak.
TİB, 30 Haziran saat 20.30 sıralarında hiç bir gerekçe göstermeksizin yenihayatgazetesi.com, yarinabakisgazetesi.com, yeniyon.org, subuohaber.com ve onyediyirmibes.com internet sitelerini erişime tamamen kapatmıştı.
Gölbaşı Sulh Ceza Hakimliği ise TİB’in kararını bir gün sonra onayladı.
TİB İnternet Daire Başkanı Ahmet Kılıç, sitenin kapatılması talebinin başbakanlıktan geldiğini ve gerekçe olarak ‘son dönemde gazetenin yaptığı haberleri’ gösterdi.
Yeni Hayat, son dönemde IŞİD terör örgütüne yönelik eylemleri haber yapmıştı.
Yetkililer yurt dışındaymış!
TİB’in ekran görüntüsü olarak gönderdiği haberlerin linkleri internet sitesinden kaldırılarak durum mahkemeye bildirildi.
4 Temmuz’da Gölbaşı Sulh Ceza Hakimliği TİB’e yazı yazarak, siteyi kontrol etmesini ve haberlerin kaldırılıp kaldırılmadığını bildirmesini istedi.
Ancak 11 gündür TİB’den mahkemeye cevap gitmiyor. Dün TİB’i defalarca aradık. Mahkemenin cevap beklediğini belirttik.
Ancak bir gece yarısı sitemizi erişime tamamen kapatan TİB, aynı hızı yasağı kaldırmakta göstermiyor! Yeni Hayat gazetesi avukatları tarafından telefonla ulaşılan TİB yetkililerine, mahkemenin kararı hatırlatıldı.
Bahse konu haberlerin linklerinin siteden kaldırıldığı ve derhal sitenin erişime a
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Kenya’da gözaltına alınan eğitimci Mustafa Güngör, günler sonra serbest bırakıldı2.Yandaş medya feryad figan! 'Mahallenin danası' olmaktan şikayetçiler!3.Mehmet Akif Ersoy'un ifadesi ortaya çıktı!4.İran'da sokak eylemleri büyüyor! Halk pahalılık ve enflasyondan şikayetçi5.İşte en pahalısı: Katlanabilir iPhone geliyor!
6.Mehmet Akif Ersoy ne anlattı? 3 Saat süren ek ifadenin ardından cezaevine gönderildi7.Trump, Venezuela'da uyuşturucu teknelerinin limanını vurduklarını açıkladı8.ABD'den tedirgin eden bilgilendirme: Türkiye'de yaşayan vatandaşlarını deprem için uyardı9.Flaş gelişme: Yeniden ifade vermek için adliyeye giden Ersoy itirafçı mı olacak?10.Gerilim! Suriye'de Lazkiye bölgesinde sokağa çıkma yasağı uygulanmaya başladı

ERTUĞRUL İNCEKUL

SAFVET SENİH

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER







