Hollanda'daki Din İşleri Ataşesi’ne sınır dışı talebi!
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cuma, Aralık 16 2016
Hollanda’da muhalefetteki Hristiyan Demokrat Parti (CDA), Hizmet Hareketi’ne bağlı kişi ve kuruluşlarla ilgili istihbarat çalışması yapan Türkiye’nin Lahey Büyükelçiliği Din İşleri Ataşesi Yusuf Acar’ın sınır dışı edilmesini istedi.
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, 38 ülkedeki din görevlilerine, ‘bulundukları ülkelerdeki Hizmet Hareketi’ne bağlı kişi ve kuruluşlar hakkında istihbarat çalışması yapmaları’ talimatı, Hollanda’da siyasi tartışmaya yol açtı.
Ülkenin en çok satan gazetesi De Telegraaf, Türkiye’nin Lahey Büyükelçiliği Din İşleri Ataşesi Yusuf Acar tarafından hazırlanan ve TBMM Darbe Komisyonu’nda da ele alınan rapora yer verdi.
De Telegraaf’ın haberine göre, Hizmet Hareketi’ne yakın kişi ve kuruluşlara ait isimlerle bilgilerin yer aldığı raporda, ülkenin köklü partilerinden CDA’ya yönelik suçlamalar yer aldı. Raporda partiden “Fethullahçıların kalesi” diye söz edildi. CDA milletvekillerinin, mecliste Türkiye ve Diyanet İşleri Başkanlığı hakkında olumsuz görüşler içeren önergeler verdikleri savunuldu.
Yusuf Acar, De Telegraaf gazetesine yaptığı açıklamada böyle bir çalışma yaptığını doğruladı.
Bu gelişme üzerine Türk Büyükelçi Hollanda Dışişleri Bakanlığı’na çağrılmış, Hollanda’nın tepkisi iletilmişti.
CDA Genel Başkanı Sybrand Buma, Din İşleri Ataşesi ve Hollanda Diyanet Vakfı Başkanı Acar’ın sorumluluğunun kesinleştiğini belirtti ve Hollanda Dışişleri Bakanı Bert Koenders’tan Türk ataşenin sınır dışı edilmesini istedi.
Sybrand Buma, hazırlanan rapor ve partisine yönelik suçlamaları “tuhaf” bulduğunu söyledi.
De Telegraaf’ın haberine göre ülkede, Yusuf Acar’ın başkanı olduğu Hollanda Diyanet Vakfı’na bağlı 145 cami bulunuyor.
Hollanda Temsilciler Meclisi, “ülkedeki imamların istihbarat çalışması yapması” konusunda genel görüşme istedi. Siyasi parti temsilcileri, Noel tatili başlamadan konunun öncelikle ele alınması çağrısında bulundu.
Meclis Başkanı Hatice Arib, bu talebi değerlendireceklerini söyledi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Süper ligde top koşturan futbolcuya silahlı saldırı: Durumu kritik!2.AB'ye ilticada 'Ruanda modeli': Sığınmacılar Mısır, Fas ve Tunus gibi ülkelere gönderilecek3.Habertürk'ün eski GYY Veyis Ateş adliyeden uyuşturucu testine gönderildi!4.'Soruşturmada 100'e yakın isim var': Kimlerin başı yanacak?5.Zelenskiy'den endişelendiren savaş açıklaması...
6.MSB'den İHA savunması: Neden Türkiye'nin göbeğine gelene kadar düşürülmedi?7.Bomba Kulis: ''Hakan Fidan görevden alınacak. Yerine kim gelecek?''8.Dünyanın en pahalı şehirleri açıklandı: İstanbul'un listedeki sırası dikkat çekici9.Zehra Kınık'a ödül gibi ceza10.Ufuktaki operasyonun şifreleri AKP'li Tayyar'dan: Başkan yardımcısı sevgilisini kamu kurumuna aldırıyor

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER

Süper ligde top koşturan futbolcuya silahlı saldır...

AB'ye ilticada 'Ruanda modeli': Sığınmacılar Mısır...

Habertürk'ün eski GYY Veyis Ateş adliyeden uyuştur...

'Soruşturmada 100'e yakın isim var': Kimlerin başı...

Zelenskiy'den endişelendiren savaş açıklaması...


