Hollanda, barınak sorununu çözmek için lüks yolcu gemisini sığınmacılara tahsis etti
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Eylül 28 2022
Hollanda’da göçmenlerin barınması için yer kalmadığından dolayı yeni sığınmacılar lüks yolcu gemisinde barındırılacak. Hollanda'daki tek sığınmacı kabul merkezi olan Ter Apel'de yaz aylarından bu yana ciddi bir kriz yaşanıyor. Yer sorunu yüzünden yüzlerce sığınmacı, açık havada gecelemek zorunda kalıyor.
Hollanda’da sığınma başvurusunda bulunanlar, mülteci barınma merkezlerindeki yer sorunu nedeniyle sahildeki bir lüks yolcu gemisine yerleştirilecek.
BBC’nin haberine göre Hollanda’daki tek sığınmacı kabul merkezi olan Ter Apel’de yaz aylarından bu yana ciddi bir kriz yaşanıyor. Yer sorunu yüzünden yüzlerce sığınmacı, açık havada gecelemek zorunda kalıyor.
MAHKEME ESNAFIN İTİRAZLARINI REDDETTİ
Hollanda hükumetinin, yeni sığınma merkezleri açılması konusunda belediyelere yaptığı baskı, yerel halkın tepki ve itirazları ile karşılaşıyor. Hollanda’nın kuzeyindeki Albergen kasabasında hükumetin sığınmacıları barındırmak için satın aldığı otel, geçen ayın sonlarında kundaklandı. Hükumet, sığınmacıların barınma sorununu çözmek amacıyla, kıyıda demirlemiş yolcu gemilerini kullanma kararı aldı.
Kuzey Hollanda eyaletindeki Velsen – Noord kasabasında 1.200 kişilik bir yolcu gemisi, mülteciler için sığınma merkezi olarak düzenlendi. Ancak civardaki esnaf, bölgenin sığınmacıların yaşamasına izin verecek kadar güvenli olmadığını savunarak, kararın iptali için mahkemeye başvurdu.
Velsen – Noord kasabasındaki esnafın, “güvenlik gerekçesiyle” kararın iptali istemiyle açılan dava, mahkeme tarafından reddedildi. Haarlem Mahkemesi’ne göre Mülteci Kabul Merkezi (COA) ve sığınmacıların çıkarları, esnafın çıkarlarından daha ağır basıyor.
Esnafa göre uygulama hayata geçirilirse hem sığınmacılar bölgedeki koku ve gürültüden rahatsız olacak hem de rıhtımda diğer araçlar için yeterli alan kalmayacak. Girişimciler, sığınmacılar için hazırlanan geminin, “tehlikeli faaliyetlerin gerçekleştiği bir şirketle bağlantılı olduğunu” da öne sürdü.
BELEDİYE GEREKLİ ÖNLEMLERİ ALDI
Haarlem Mahkemesi, sığınmacıların çıkarının, esnafın çıkarların
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Bu kez İzmit'e İHA düştü.3.KHK'lıları ilgilendiren önemli haber: AİHM başvuru kriterlerini değiştirdi işte detaylar!4.Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran hakkındaki suçlamalar belli oldu: 'Geliyorum' dedi5.Kahramanmaraş'ta yürekleri ağızlara getiren deprem!
6.Geceyarısı gözaltına alınan Gültekin hakkında karar verildi!7.Amerika hayali kuranlar şokta: ABD Green Card programını süresiz olarak askıya aldı!8.26 şirkete operasyon! Çok sayıda gözaltı var9.Uyuşturucu soruşturması Fenerbahçe'ye uzandı: Sadettin Saran ifade veriyor evinde arama var10.İtirafçı, Mehmet Akif Ersoy soruşturmasında Soylu'nun adını da verdi!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







