Hızlı
okuma ve anlama seminerlerinden 20 bin öğrencinin yararlandığını belirten Niyazi Altılar bu çalışmanın kitaplaştırılması ile artık öğrencilerin daha iyi okuma ve anlama imkânına inandığını söyledi. Okuma hızını artırmak için, göz kaslarını geliştirici, hafızayı kuvvetlendirici teknikleri NLP ışığında ele aldığını dile getiren Altılar seminerde verdikleri bilgileri daha da geliştirerek kitaba farklı stratejiler de eklediğini vurguladı.
Kitapçığın önsözünde başta kitapçığın önemine ve amacına dikkat çeken
Sosyolog-yazar Niyazi Altılar, "Bu kitapçıkla okuma süresini en az 2 -3 kat azaltmayı, okuma disiplini ve sistematiğini geliştirmeyi amaçlıyor. Okunan metinleri daha iyi anlamayı, kalıcı öğrenmeyi, zaman tasarrufu sağlamayı hedefliyor. Okuma hızını yüzde 200-300 oranında artırmayı, dikkat, konsantrasyon ve motivasyonu maksimum seviyeye ulaştırmayı amaçlıyoruz." dedi.
Bir kitabın, gazetenin ve makalenin nasıl en kısa zamanda okunması ve anlaşılması gerektiğini matematiksel hesaplarla kitapçıkta açıklayan Niyazi Altılar, şu ana kadar bilinen bazı yanlış okuma metotları konusunda da detaylı bilgiler veriyor. Hızlı okumanın faydalarından, hızlı okumayı engelleyen faktörlerden ve hızlı okuma metotlarından da söz eden Altılar,
Türkiye ile batıdaki ülkelerin okuma hızları konusunda da karşılaştırmalı bilgiler aktarıyor. Niyazi Altılar, hızlı okuma ve hızlı anlamayla ilgili uygulamalı alıştırmalarla bilgileri daha somut hale getiriyor.
(CİHAN)