Hint Okyanusu'nda çevre felaketi: 4 bin ton petrol denize sızıyor
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazartesi, Ağustos 10 2020
Hint Okyanusu'ndaki ada ülkesi Mauritius'ta, mercan kayalıklarına çarpan petrol tankerinden yaşanan sızıntı nedeniyle büyük bir çevre felaketi yaşanıyor.
Japon bir şirkete olan tankerdeki 4000 ton yakıtın, yaklaşık 1000 tonu kadarı denize yayıldı, bir kısmı sahile ulaştı.
27 Temmuz'da yaşanan olaya geç müdahale etmekle suçlanan hükümet, hafta sonu olağanüstü hal ilan etti.
1,3 milyon nüfuslu ülkenin her yerinden gönüllüler, çevre felaketi ile mücadele için kazanın yaşandığı bölgeye geldi.
Petrole karşı emici olması nedeniyle saç bağışı kampanyası da başlatıldı.
Sızıntı alanı üzerinde yaşayan vahşi yaşam da büyük tehdit altında. Çevre gönüllüleri, bölgedeki bebek kaplumbağaları ve ender görülen bitkileri koruma amaçlı başka bölgelere taşıyor.
Petrol tankerinin sahibi olan Japon şirket de kamuoyu önünde bir özür açıklaması yaptı ve afeti önlemek için ellerinden ne geliyorsa yapacaklarını kaydetti.
4 bin ton yakıt taşıyan V Wakashio isimli tanker, Çin'den Brezilya'ya gidiyordu.
Mauritius'a komşu Reunion adasının sahibi olan Fransa bölgeye, kirlenme kontrol ekipmanların bulunduğu bir askeri yardım gemisi gönderiyor.
Koronavirüs salgınının etkileri ile mücadele eden Mauritius ekonomisi, deniz ürünleri merkezli besine ve turizme dayanıyor.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Ufuktaki operasyonun şifreleri AKP'li Tayyar'dan: Başkan yardımcısı sevgilisini kamu kurumuna aldırıyor2.Bomba Kulis: ''Hakan Fidan görevden alınacak. Yerine kim gelecek?''3.Habertürk'ün eski GYY Veyis Ateş adliyeden uyuşturucu testine gönderildi!4.Süper ligde top koşturan futbolcuya silahlı saldırı: Durumu kritik!5.Avrupa'da Barış Boyun suç örgütüne kapamlı operasyon!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







