Dini tören esnasında izdiham çıktı: 121 kişi öldü

Dünyanın en kalabalık ülkesi olan Hindistan'da bir ayin sırasında çıkan izdihamda bilanço ağırlaşıyor. Ölü sayısı 121'e yükseldi, başlatılan incelemede faciaya aşırı kalabalık, kötü planlama ve olumsuz hava şartlarının neden olduğu belirtildi.

SHABER3.COM

Gerçek Gündem'de yer alan habere göre Hindistan'ın Uttar Pradeş eyaletinde dün düzenlenen 'satsang' adlı toplu dua etkinliği sırasında izdiham meydana geldi.

Hathras bölgesi yetkililerinden Manish Chaudhry, izdihamda aralarında çocukların da bulunduğu 121 kişinin hayatını kaybettiğini, hastaneye kaldırılan 28 kişinin de tedavilerinin sürdüğünü belirtti.

FACİANIN NEDENİ BELLİ OLDU

Yetkililer, 121 kişinin öldüğü izdihamın neden ve nasıl çıktığına dair inceleme başlattı. İncelemeler sonucu elde edilen ilk bilgilere göre, izdihamın çıkmasında aşırı kalabalık, kötü planlama, alandaki çıkışların yetersiz olması ve olumsuz hava koşullarının etkisi büyük.

Uttar Pradeş eyaleti yetkililerinden Yogi Adityanath, gazetecilere, etkinliği yöneten Hint guru "Bhole Baba"ya dokunabilmek için sahneye akın eden kalabalığın izdihamın çıkmasında etkili olduğunu belirtti.

Adityanath, meydana gelen kargaşa sonucu binlerce kişinin çıkışlara doğru akın ettiğini, bazılarının çamurlu zeminde kayarak düştüğünü ve kalabalık tarafından ezildiğini kaydetti.

Modi'den ölenlerin yakınlarına ödeme

DW Türkçe'de yer alan habere göre Başbakan Narendra Modi X hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "trajik olayda" ölenlerin yakınlarına 2 bin 400 dolar, yaralananlara ise 600 dolar tazminat ödeneceğini açıkladı.          

Olayla ilgili soruşturma başlatıldığı bildiriliyor.     

Hindistan'da dini festivaller sırasında ve hac dönemlerinde ibadet yerlerinde ölümle sonuçlanan olaylara sıkça rastlanıyor. 2016 yılında Hinduların yeni yıl kutlaması sırasında bir tapınakta yasaklanan havai fişek gösterisinin neden olduğu büyük bir patlamanın ardından en az 112 kişi hayatını kaybetmişti.

2013 yılında ise Madhya Pradeş'teki bir tapınağın yakınlarındaki bir köprüde meydana gelen izdihamda 115 kişi yaşamını yitirmişti. Olaya, 400 bin kişinin toplandığı bölgede, köprünün çökmek üzere olduğuna dair bir söylentinin yayılmasının ardından başlayan izdiham neden olmuştu.
<< Önceki Haber Dini tören esnasında izdiham çıktı: 121 kişi öldü Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER