"Hiç beraat vermedi, esnafın malına çöktü, bebekli kadınlara acımadı"
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Aralık 25 2020
Gazeteci Erk Acarer, Anayasa Mahkemesi (AYM) raportörlüğüne atanan Uğur İrici'ye dikkati çekerek, "Bebekli kadınları cezaevine gönderdi, küçük esnafın mal varlıklarına el konulmasına ilişkin hükümlere imza attı." dedi.
SAMANYOLUHABER- Gazeteci Erk Acarer, eski İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan’ın Anayas Mahkemesi (AYM) üyeliğine seçilmesinden önce atanan ve "Yeni Türkiye’nin raportörü" diye nitelediği Uğur İrici’ye dikkati çekti.
Acarer, “Bebekli kadınları cezaevine gönderdi, küçük esnafın mal varlıklarına el konulmasına ilişkin hükümlere imza attı.” dedi. Askeri hâkimlikten Hâkimler ve Savcılar Kurulu'na (HSK), HSK'dan AYM raportörlüğüne uzanan kariyere sahip yeni isim için “Uğur İrici kimdir?” sorusu ilginç cevaplar ihtiva ediyor.
ERDOĞAN YÜKSEK YARGIDA TAŞLARI DÖŞÜYOR
Eski İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan'ın AYM üyeliğine seçilmesi "Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yüksek yargıyı ele geçirme yolunda en kritik hamle" diye yorumlanıyor.
Yüksek yargıdaki kritik tayinlere işaret eden Erk Acerer bugün Artı Gerçek’te şunları kaleme aldı:
“Eski İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan’ın Anayasa Mahkemesi (AYM) üyeliğine seçilmesine ilişkin tepkiler sürüyor. Muhalefet, üyeliğin Saray’dan alınan talimatla gerçekleştiğini söylüyor.
Türkiye’de hukuk reformundan söz edilirken, adalet dışı uygulamalar da devam ediyor.
Bir yandan en üst karar mahkemesi, Saray’ın eliyle yeniden yapılandırılmaya çalışılıyor, diğer yandan Türkiye’nin taraf olduğu anlaşmalar hiçe sayılıyor.
UĞUR İRİCİ’NİN BAŞ DÖNDÜREN ‘YÜKSELİŞİ’
Henüz İrfan Fidan kararı netleşmeden, AYM’ye, bundan birkaç ay önce ilginç bir atama yapılmış, Uğur İrici raportör olarak görevlendirilmişti.
Anadolu Ajansı 15 Temmuz darbe girişim
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Bu kez İzmit'e İHA düştü.3.KHK'lıları ilgilendiren önemli haber: AİHM başvuru kriterlerini değiştirdi işte detaylar!4.Geceyarısı gözaltına alınan Gültekin hakkında karar verildi!5.26 şirkete operasyon! Çok sayıda gözaltı var
6.İtirafçı, Mehmet Akif Ersoy soruşturmasında Soylu'nun adını da verdi!7.Kahramanmaraş'ta yürekleri ağızlara getiren deprem!8.Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran hakkındaki suçlamalar belli oldu: 'Geliyorum' dedi9.Amerika hayali kuranlar şokta: ABD Green Card programını süresiz olarak askıya aldı!10.Gökçek mahkeme zoruyla tahliye edildi, şimdi de anahtarları vermiyor!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







