Her gün neredeyse 100 bin kişi yakalanıyor, İtalya'daki vak'a sayısı Çin'i geçti
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cumartesi, Mart 28 2020
Dünya genelinde yeni tip Koronavirüs (Covid-19) vaka sayısı TSİ 12.30 itibariyle 600 bini (601 bin 695) geçti. Salgın nedeniyle 27 bin 442 kişi hayatını kaybetti. 133 bin 515 kişininse iyileştiği belirtildi.
Salgının yeni merkezi olan ABD'de vaka sayısı 104 bine fırladı. ABD Başkanı Donald Trump, 2 trilyon dolarlık teşvik planını imzalayarak, yürürlüğe soktu. Bu, ABD tarihinin en büyük teşvik planı oldu. Trump ayrıca, General Motors'un solunum cihazı üretmesi için Savunma Üretim Kanunu'nu (DPA) onayladığını duyurdu.
Dün, Avrupa'da salgından en kötü etkilenen ülkeler İspanya'da 773, İtalya'da ise 919 kişinin hayatını kaybettiği duyuruldu. İtalya vaka sayısında dün itibariyle Çin'i geride bıraktı. İtalya'da 86 bin 498 kişiye hastalık bulaşırken toplamda 9,134 kişi hayatını kaybetti.
Bu arada ABD Donanması'na ait hastane gemisi "Mercy", hastanelerin yükünü biraz azaltmak üzere Los Angeles'a ulaştı. Geminin içinde bin 200 sağlık personeli ve bin yatak bulunuyor. "Mercy"nin içinde bir MRI makinesi ve 4 röntgen cihazı da var.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Bu kez İzmit'e İHA düştü.3.KHK'lıları ilgilendiren önemli haber: AİHM başvuru kriterlerini değiştirdi işte detaylar!4.Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran hakkındaki suçlamalar belli oldu: 'Geliyorum' dedi5.Kahramanmaraş'ta yürekleri ağızlara getiren deprem!
6.Geceyarısı gözaltına alınan Gültekin hakkında karar verildi!7.26 şirkete operasyon! Çok sayıda gözaltı var8.İtirafçı, Mehmet Akif Ersoy soruşturmasında Soylu'nun adını da verdi!9.Amerika hayali kuranlar şokta: ABD Green Card programını süresiz olarak askıya aldı!10.Uyuşturucu soruşturması Fenerbahçe'ye uzandı: Sadettin Saran ifade veriyor evinde arama var

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







