Hekimler, İstanbul'dan Ankara'ya 'beyaz yürüyüş' başlatıyor

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Pazartesi, Kasım 22 2021
Ankara Tabip Odası Başkanı Ali Karakoç, Türk Tabipleri Birliği ve tabip odalarının İstanbul'dan Ankara'ya yarın başlatacağı ‘Beyaz Yürüyüş' başlatacaklarını ve taleplerini açıkladı.
Hekimler, İstanbul'dan Ankara'ya 'beyaz yürüyüş' başlatıyor
Ankara Tabip Odası Başkanı Ali Karakoç, Türk Tabipleri Birliği ve tabip odalarının İstanbul'dan Ankara'ya yarın başlatacağı ‘Beyaz Yürüyüş'ün 23 Kasım'da İstanbul'dan başlayacağını ve Kocaeli, Bursa, Eskişehir duraklarının ardından Ankara'da sonlanacağın söyledi.

ANKA'ya konuşan Karakoç, "Yöneticilerin, hekimlerin bağımsızlığını ve özerkliğini zedeleyen baskıları var; bunlara karşı çıkacağız. Genç meslektaşlarımızın çalışma ve eğitim haklarına sahip çıkacağız. Özlük haklarımıza, ekonomik haklarımıza sahip çıkacağız. Türk Tabipleri Birliği’nin 2014 yılında Meclis’e sunduğu Şiddetle Mücadele Yasa Tasarısı’nın bizim istediğimiz gibi uygulanmasını istiyoruz. Halkın sağlık hakkına sahip çıkmak istiyoruz" dedi.
Yürüyüş bitiminde 'Beyaz Forum' yapacaklarını belirten Karakoç, "Hem ekonomik özlük haklarımıza hem de toplumun sağlık hakkına sahip çıkmak için nasıl bir yol izleyeceğimizi o Beyaz Forum’da konuşacağız ve bundan sonraki süreci nasıl öreceğimize birlikte karar vereceğiz" diye konuştu.

Karakoç'un açıklaması şöyle:

'Sağlık Bakanlığı bize bir yıldır randevu vermedi'

"Sağlık emekçilerinin ekonomik ve özlük haklarında çok ciddi bir yıpranma olduğunun biliyoruz. Bunun için defalarca Sağlık Bakanlığı’ndan randevu talep ettik ama Sağlık Bakanlığı bir yıldır bize randevu vermedi. Dolayısıyla Türk Tabipleri Birliği ve Türkiye’deki tabip odalarının ortak aldığı bir kararla 1 Ekim günü, İstanbul’dan Sağlık Bakanlığı’na bir çağrıda bulunduk. ‘Taleplerimizi kabul edin, etmezseniz bir eylemlik süreci başlatacağız’ dedik. İstanbul’dan bir ‘Beyaz Yürüyüş’ başlatacağız. Ülkedeki tabip odalarının yöneticileri, aktivistleri, Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi, kollarımızdan, komisyonlarımızdan aktivistlerimiz katılacak.

'Beş temel talebimiz var'

"Beş temel talebimiz var. ‘Karanlığa karşı önlüğümüzün beyazına…’ Burada kastımız şu: Sağlık çalışanları ve hekimler

Bu haberler de ilginizi çekebilir