Hamas - İsrail geriliminde neler yaşanıyor?

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Cumartesi, Ekim 7 2023
Hamas, İsrail'e karşı "Aksa Tufanı" isimli bir operasyon başlattı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "Savaştayız ve kazanacağız" dedi. İsrail ordusu Gazze Şeridi'nde saldırılar düzenledi. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, "Hamas bu sabah büyük bir hata yaptı" dedi. Gelişmeler canlı anlatım sayfamızda...
Hamas - İsrail geriliminde neler yaşanıyor?

İsrail istihbaratının başarısızlığıyla ilgili büyük bir soruşturma başlatıldı

İsrail hükümet yetkilileri, İsrail istihbaratının Hamas'ın bu büyük çaptaki ve iyi koordine edilmiş saldırılarını nasıl göremediği konusunda kapsamlı bir soruşturma başlattığını söyledi. Bir yetkili, "Yıllarca sürecek" dedi.


İsrail Sağlık Bakanlığı: '500'den fazla kişi yaralandı'

Reuters'ın aktardığına göre, İsrail Sağlık Bakanlığı, Filistinlilerin saldırısı sonrasında 545 kişinin yaralandığını duyurdu. Saldırılarda 22 İsrailli de öldü.




AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'den Hamas'a kınama

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Hamas saldırılarını kınadı.

Hamas teröristlerinin İsrail'e yönelik gerçekleştirdiği saldırıyı kesin surette kınıyorum. Bu, terörizmin bir en aşağılık örneğidir. İsrail, böyle çirkni saldırılara karşı kendini savunma hakkına sahiptir.



İsrailli yetkililer: Hamas saldırılarında en az 22 İsrailli hayatını kaybetti

İsrailli sağlık yetkilileri Hamas’ın saldırılarında en az 22 kişinin öldüğünü açıkladı. İsrail, Hamas’ın ‘Aksa Tufanı’ operasyonu sonrası ‘savaş durumu alarmı’ ilan edip Gazze’ye saldırılar düzenledi

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'e karşı "Aksa Tufanı" isimli bir operasyon başlattığını açıkladı. İsrail ordusu “savaş durumu alarmı” ilan etti ve Gazze Şeridi'de saldırılar düzenledi.


Filistin Devlet Başkanı Abbas: Halkımızın kendini savunma hakkı var

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, halkının "yerleşimcilerin ve işgal askerlerinin terörüne karşı kendilerini savunma hakkına sahip olduğunu" söyledi.



İngiltere Başbakanı Sunak: İsrail kendini savunma hakkına sahip

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, Hamas tarafından başl

Bu haberler de ilginizi çekebilir