Haluk Koç: 1 Kasım'da tablo değişmezse kaosu faiziyle yaşarız

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Pazar, Ekim 18 2015
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, 1 Kasım genel seçimlerine yönelik sandık uyarısı yaparak, var olan siyasi tablonun devamı halinde sürmekte olan kaosun faiziyle yaşanacağını belirtti.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, 1 Kasım genel seçimlerine yönelik sandık uyarısı yaparak, var olan siyasi tablonun devamı halinde sürmekte olan kaosun faiziyle yaşanacağını belirtti.

Ankara Altındağ ilçesinde vatandaşla bulaşan Haluk Koç, 13 yıllık AKP iktidarının vatandaşlara ve ülkeye istikrarsızlıktan, huzursuzluktan ve kutuplaşmadan başka şey getirmediğini savundu. "İstikrar için oy isteyen AKP, eğer seçimlerde istediği sonucu alırsa bugüne kadar istikrarsızlık için ne yaptıysa hiç şüpheniz olmasın aynısını yapar." diyen, Koç, şunları kaydetti: "7 Haziran'da bir sonuç çıktı ortaya. Milletimiz bir karar aldı, bir irade koydu ortaya. Dedi ki, 'ben artık AKP'nin tek başına ülke yönetme görevine son veriyorum.' Bu çerçevede CHP olarak milletin verdiği bu mesajı aldık. Süreç içinde hiçbir zaman bireysel ve partisel bakmadık olaya. Önce Türkiye dedik her zaman. O yüzden bu seçimdeki ana sloganımızı da 'Önce Türkiye' şeklinde belirledik. Ancak Temmuz ortasından itibarın Türkiye başka bir tünele girdi. Sanki birisi bir düğmeye bastı. Önce Suruç katliamı oldu, hemen ertesinde Ceylanpınar'da iki polisimiz evlerinde şehit edildi, Dağlıca, Iğdır arkasından geldi. Her gün bir, iki şehit haberi kanıksatılırken Ankara Garı bombası oldu ve tam 102 evladımızı kaybettik."

TÜM BU OLAN BİTEN 1980 ÖNCESİNE BENZİYOR

"Tüm bu olan biten 1980 öncesine benziyor. Niye geldik biz bu ortama, niye seçime gidiyoruz Allah aşkına. Tek bir kişinin kişisel ihtirası yüzünden. Hepiniz de biliyorsunuz o kişiyi değil mi!" diyen Koç, şöyle devam etti: "Neymiş efendim, seçimden onun istediği gibi bir irade çıkmamış. Ama milletin iradesi çıktı. Olsun, biz bir daha yapalım. Yahu bu çarkıfelek mi, pas gelince çevirelim, ta ki O kişi kazanıncaya kadar. Böyle şey olur mu? Bu koca ülkeye, bu kadar kaynağa, bu kadar emeğe yazık değil mi? Bakın yerel seçim oldu, ardından cumhurbaşkanlığı seçimi, sonra genel seçim, olmadı, şimdi bir daha. Bir ülke bunu nasıl kaldırır, bir ekonomi

Bu haberler de ilginizi çekebilir