'Halk TV bu cezaya itiraz edemeyecek' iddiası
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazar, Mayıs 24 2020
RTÜK tarafından Halk TV'ye kesilen yeni cezada, televizyon yönetimine söz konusu cezaya itiraz süresi tanınmadığı iddia edildi.

RTÜK tarafından Halk TV'ye verilen cezaların itiraz edilemeyecek bir zamanlamada verilmesi dikkat çekti.
RTÜK tarafından Halk TV'de yayınlanan Medya Mahallesi programınına bayram ve sokağa çıkma yasağında itiraz edilemeyecek bir zamanlamada yayın durdurma cezası tebligatı gönderilmesi dikkat çekti.
Karar cuma günü öğleden sonra tebliğ edilmiş, cezanın pazartesi günü 10.59’da uygulanması istenmişti. Halk TV avukatları idare mahkemesine gidip akşam saatlerinde yürütmeyi durdurma kararı alsa da, Medya Mahallesi o gün yayınlanamadı.
4 GÜN YAYINDA OLMAYACAK
Medya Mahallesi programı yarından itibaren 4 gün yayında olmayacak. Yerine RTÜK’ün gönderdiği belgesel yayınlanacak. Ayşenur Arslan 29 Mayıs cuma günü izleyici karşısında olacak.
YİNE ZAMAN AYARLI BİLDİRİM
25, 26, 27, 28 Mayıs’taki yayın durdurma kararı da yine zaman ayarlı bir şekilde Halk TV’ye bildirildi. RTÜK son kararını cuma günü Halk TV’ye tebliğ etti ve pazartesi günü uygulanmasını istedi. Yani bayram dolayısıyla adliyeler kapalı ve itiraz süreçlerini işletmek mümkün değil.
'SÖZÜM VAR' PROGRAMINDA DA UYGULAMIŞTI
RTÜK aynı yöntemi Şirin Payzın, Levent Gültekin ve Murat Sabuncu’nun yaptığı Sözüm Var programında da uygulamıştı. Yayın durdurma kararı programın yayınlanacağı çarşamba günü öğleye doğru tebliğ edilmiş, Halk TV’nin itirazı aynı gün sonuçlanamadığı için program yayınlanamamıştı.
Ertesi gün mahkemeden Sözüm Var programı için de yürütmeyi durdurma kararı çıktı, şimdi geri kalan 4 yayın durdurma cezası için RTÜK’ün itiraz süreci işliyor.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Avustralya'daki terör saldırısında ilginç detaylar ortaya çıktı!2.Teknik güncelleme duyurusu3.DDK'dan istifa eden Furkan Torlak Cem Küçük'ün iddialarına yanıt vermeye çalıştı4.F-16'ların vurduğu İHA hakkında şok bilgi: Ankara yakınlarına kadar ulaşmış5.Mehmet Akif Ersoy dosyasında kritik gelişme!
6.AİHM ailesinden 850 km uzakta tutulan kişi için Türkiye'yi mahkum etti!7.KHK'lılar Ankara'da adeletsizliği haykırdı: Zeytinyağı almak bile terör suçu oldu...8.Fatih Erbakan’dan KHK'lıların durumuna dikkat çekti: Aileleriyle birlikte milyonlar mağdur9.CHP’li Tan güvenlik zaafını açıkladı: İHA, Ankara’da ROKETSAN’a çok yakında düşürüldü10.MHP'ye o il'deki tek belediye başkanı üzerinden operasyon mu çekiliyor?

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER







