Ana Sayfa | Gündem  |   Politika   |   Ekonomi   |   Dünya   |   Spor   |   Sağlık   | Kültür   |   Teknoloji   |   Eğitim  |   Arşiv   |  Yazarlar | Canlı    RSS/Podcast

Her şey Fener'den kovulunca başladı

Tren altına atlayarak intihar eden Almanya milli takım kalecisi Robert Enke'nin doktoru Markser, ünlü file bekçisinin altı yıl önce Fenerbahçe'den kovulunca depresyon nedeniyle kendisinden yardım istediğini söyledi.
Yazı Boyutu 10 12 14 16
İntiharı ile Almanya'yı yasa boğan Almanya milli takım kalecisi Robert Enke'yi ölüme götüren başlangıcın Fenerbahçe'den kovulmasıyla başladığı açıklandı. Hannover 96 ve Almanya milli takım file bekçisinin doktoru Valentin Markser,"Enke bana ilk defa 2003 yılında geldi. Tedavi olmak istediğini söyledi. Depresyon ve başarısızlığa uğramanın verdiği psikolojik rahatsızlıktan şikayetçiydi. Kendisine aylar süren bir tedavi uygulamak zorunda kaldım."dedi.

2003'de Fenerbahçe'ye gelen ve sadece bir lig maçı oynayabilen Robert Enke'nin o günlerde hayatının en zor dönemini yaşadığına dikkat çeken doktoru Markser, Barcelona'daki başarısız döneme bir de Fenerbahçe'nin eklenmesi ile Alman kalecinin çok zor günler yaşadığını kaydettti.

Öte yandan Robert Enke'nin Fenerbahçe sonrası Teneriffa üzerinden yeniden Almanya 1. ligine dönüp Hannover 96'da başarılı olması da bazı korkularını yenmeye yetmedi. Enke'nin eşi Teresa, Almanya milli takım kalesine kadar yükselen kocasının zaman zaman panik ataklar yaşadığını, Hannover 96 ve milli takım kalesinde yedek duruma düşmekten korktuğunu itiraf etti. 3 yıl önce kalp ameliyatı geçirip henüz 2 yaşındayken hayatını kaybeden kızı Lara'nın acısı da bu korkuya eklenince Enke çıkmaz bir sokağa girdi. Enke'nin eşi kaleciyi bu durumdan kurtarabilmek için kendisine sürekli sevgiyle yaklaştığını, yardımcı olmaya çalıştığını, ancak bunu başaramadığını kaydetti. 10 Kasım günü yerel saatle 18.00 sıralarında evine yakın bir yerde hareket halindeki trenin altına atlayarak intihar eden Robert Enke'nin arkada bıraktığı veda mektubunda herkesten özür dilediği öğrenildi.

Bu arada Robert Enke için Pazar günü Hannover 96 AWD Arena Stadı'nda büyük bir tören düzenlenecek. Bütün taraftarların katılabileceği törende Robert Enke'nin milli takımdan arkadaşı futbolcuların da hazır bulunması bekleniyor.

Robert Enke'yi anmak için Çarşamba akşamı Hannover Markt Kilisesi'nden yapılan dini ayini Alman televizyonları tarafından naklen yayınlandı. Hannover 96 futbol takımı taraftarları AWD Arena Stadı önünde açılan taziye defterini imzalamak için intiharın duyulmasından buyana kuyruk oluşturuyorlar. Stadın önü gül, çiçek ve mumlarla adeta küçük bir denize dönüştü.
CİHAN

12.11.2009 17:39:38


Haberi Ekle
facebook furl linkibol digg del.icio.us yumiyum oyyla bagcik technorati twitter ffeed
 YORUMLAR ( 1 )
Tüm Yorumlar | Yorum Yaz | Gönder | Yazdır
Depresyon
Bu depresyon cok buyuk bi bela. Allah rahmet etsin
memet   12.11.2009 21:11:03 
Yorumunuz kriterlerimize uymadığı için yayınlanmamıştır.
AYAR   12.11.2009 10:12:14 


1 2 3 4 5
IMKB    50.826 DOLAR 1,5130
EURO 2,0790 ALTIN 52,28
BÜLTEN ÜYELİĞİ
 
* Günlük Haber Bültenine üye olmak için
E-POSTA adresinizi giriniz:
Ana Sayfa Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | S-Haberci |  Reklam |  Künye |  Bize Yazın
Copyright 2003-2009 samanyoluhaber.com Tüm Hakkı Saklıdır.