Güvenlik görevlisinin ifadesi ortaya çıktı: 'Kamera bantlama rutin, valizlerde jammer vardı'
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Nisan 28 2025
İBB’ye yönelik ikinci dalga operasyonunda gözaltına alınan İBB güvenlik görevlisi Çağlar Türkmen, emniyette verdiği ifadede, “kameraların bantlanmasının rutin bir uygulama olduğunu, valizlerde de jammer bulunduğunu” söyledi. Türkmen’in avukatı da söz konusu jammerların İBB’nin demirbaş listesinde kayıtlı olduğunu ifade etti.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik ikinci dalga operasyonunda gözaltına alınan İBB güvenlik görevlisi Çağlar Türkmen’in, Emniyet’te verdiği ifade ortaya çıktı.
Türkmen, “kameraların bantlanmasının rutin bir uygulama olduğunu, valizlerde de jammer bulunduğunu” söyledi. Türkmen’in avukatı da söz konusu jammerların İBB’nin demirbaş listesinde kayıtlı olduğunu ifade etti.
İBB’ye yönelik soruşturma kapsamında 51 kişi 26 Nisan’da gözaltına alındı.
Gözaltına alınanlar arasında İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Arif Gürkan Alpay, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Vekili Ramazan Gültekin ve Ekrem İmamoğlu’nun Özel Kalem Müdürü Kadriye Kasapoğlu da bulunuyor.
Soruşturma kapsamında gözaltına alınan İBB’de güvenlik görevlisi Çağlar Türkmen 26 Nisan’da İstanbul Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde ifade verdi. 2011’den itibaren özel güvenlik görevlisi olarak çalıştığını ve 2020’de İBB iştiraki İstgüven AŞ’de işe başladığını ifade eden Türkmen’e aralarında CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun da yer aldığı 159 kişinin fotoğrafı gösterildi, bu kişileri tanıyıp tanımadığı ile aralarında ticari ilişki olup olmadığı soruldu.
Türkmen fotoğrafta yer alan isimlerle ticari bağlantısının bulunmadığını bildirdi.
“BU İŞ RUTİN OLARAK ÖNLEM AMAÇLI YAPILIR”
Ekrem İmamoğlu’nun bir otelde yaptığı görüşmede güvenlik kameralarının bantla kapatılması sorulan Türkmen kamerayı kapatanların arasında yer almadığını ifade ederek, konuya ilişkin bilgisinin olmadığını söyledi.
Diğer görüntülerde elinde valiz taşıyan kişinin kendisi olduğunu belirten Türkmen, “Valizin içerisinde jammer cihazı bulunmaktadır. Bu iş rutin olarak önlem amaçlı
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Erden Timur tutuklandı!2.Kenya’da gözaltına alınan eğitimci Mustafa Güngör, günler sonra serbest bırakıldı3.Türk askeri Gazze'ye gidecek mi? Trump: Netanyahu ile Türkiye’yi görüşeceğiz4.Erden Timur için tutuklama talebi5.ABD'den tedirgin eden bilgilendirme: Türkiye'de yaşayan vatandaşlarını deprem için uyardı
6.Trump'tan F-35 mesajı: 'Türkiye'ye satabiliriz'7.CHP 38. Olağan Kurultayı ile İstanbul İl Kongresi için mahkemeden yeni karar8.Flaş gelişme: Yeniden ifade vermek için adliyeye giden Ersoy itirafçı mı olacak?9.İran'da sokak eylemleri büyüyor! Halk pahalılık ve enflasyondan şikayetçi10.21 ilde IŞİD'e operasyon! Yüzlerce gözaltı var

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN








