Güney Afrikalı gazeteci olayı tam olarak özetlemiş
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Ekim 28 2019
Güney Afrika’nın 130 yıllık medya grunu Independent’ın pazar gazetesi Sunday Independent’te Hizmet Hareketi’nin maruz kaldığı kıyımı anlatan kapsamlı bir makale kaleme alındı.

Makalede, Erdoğan’ın 17/25 Aralık 2013 yolsuzluk soruşturmalarını yapan polisleri tutuklatarak misilleme yaptığı, 15 Temmuz 2016 darbe teşebbüsünden önce listeler hazırlatarak, özellikle Suriye’ye girmek istemeyen subayları tasfiye ettiğinden bahsediliyor.
Grubun Dış Haberler Editorü Shannon Ebrahim'in kalame aldığı makalede Türkiye devletinin bir çok hükümete rüşvet vererek Hizmet gönüllülerini kaçırmak için çalışmalarını sürdürdüğüne işaret ediliyor.

Ebrahim'in yazısı şöyle;
Türkiye' nin en çok aranan şahsının gerçek kimliği Türkiye Devlet Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Müslüman din adamı Fethullah Gülen'i Türkiye'ye iade etmesi için Beyaz Saray'a baskı yapıyor. Başkan Donald Trump’ın kişisel avukatı Rudy Giuliani, Gülen'i “tehlikeli bir aşırı uç” diye niteleyerek kışkırtıcı bir söylem kullandı; eski ulusal güvenlik danışmanı Michael Flynn'in 2016'da The Hill gazetesinde kaleme aldığı yorum yazısında Gülen'e “radikal İslamcı” sözü ile saldırması gibi.
Trump’ın seçilmesinden sonra, ABD federal ajanları Flynn’in Türkiye ile olan bağlantılarını araştırdı ve savcılar, Flynn’in Gülen’i kaçırmayı ve zorla Türkiye’ye geri getirmeyi tartıştığını bildirdi.
Flynn, 24 gün sonra Rus büyükelçisiyle temasları hakkında yalan söylediği ortaya çıktığında istifa etti. Flynn ayrıca, Gülen'i iade ettirmek için, eski iş ortağının Türkiye adına lobicilik çabalarındaki rolü hakkında yalan söylediğini de belirtti.
Giuliani’nin Gülen’in iadesi konusundaki ısrarı, ABD’li üst düzey yetkililer arasında, Türk hükümetiyle de gizli
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Avustralya'daki terör saldırısında ilginç detaylar ortaya çıktı!2.F-16'ların vurduğu İHA hakkında şok bilgi: Ankara yakınlarına kadar ulaşmış3.KHK'lılar Ankara'da adeletsizliği haykırdı: Zeytinyağı almak bile terör suçu oldu...4.Esad ve eşi Esma Esad Rusya'da ne yapıyor? Ayrıntılar ortaya çıktı...5.Tayyar fitili ateşledi: Öyle biri var ki, iddialar Mehmet Akif Ersoy'unkinden daha ağır...
6.ABD'de kırmızı alarm: 'Bir dizi bombalı terör saldırısı önlendi'7.Konut sahibi olanlar dikkat! TCMB araştırma sonucu şok sonuç!8.DDK'dan istifa eden Furkan Torlak Cem Küçük'ün iddialarına yanıt vermeye çalıştı9.Fevzi Çakır da Habertürk'teki görevinden istifa ettiğini duyurdu10.AİHM ailesinden 850 km uzakta tutulan kişi için Türkiye'yi mahkum etti!

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

ŞERİF ALİ TEKALAN

KADİR GÜRCAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Avustralya'daki terör saldırısında ilginç detaylar...

F-16'ların vurduğu İHA hakkında şok bilgi: Ankara ...

KHK'lılar Ankara'da adeletsizliği haykırdı: Zeytin...

Esad ve eşi Esma Esad Rusya'da ne yapıyor? Ayrıntı...

Tayyar fitili ateşledi: Öyle biri var ki, iddialar...


