Güney Afrika’nın farklı renkleri, Nizamiye’nin kardeşlik ve diyalog iftarında buluştu
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Nisan 11 2022
Güney Afrika’nın Johannesburg şehrinde bulunan Nizamiye Camii, bu yıl da Ramazan ayında ülkenin farklı kültürden, dinden insanlarını aynı masa etrafında biraraya getirdi.
Türkmen Terzi/ Johannesburg
Turkuaz Harmoni Ensitüsü ve Nizamiye Eğitim, Sanat ve Kültür Merkezi’nin düzenlediği iftarda 500’den fazla davetli Nizamiye’nin şadırvanlı salonunda yerlerini aldı. İftar programı Salammedia Radyosu’ndan canlı verildi. Programı sunan gazetesi-sunucu Faizel Patel, “Nizamiye her yıl düzenlediği kardeşlik ve diyalog iftarlarında farklı etnik gruplardan ve farklı dinlerden insanları biraraya getiriyor. Güney Afrika bir gökkuşağı ülkesidir. Ülkemizde Müslüman olmayanların Ramazan’a karşı çok büyük bir ilgisi var. Devlet başkanlarımız her yıl Müslümanların Ramazan ayını ve bayramını kutlayan mesajlar yayınlıyor. Güney Afrika’da şu anda farklı etnik gruplar arasında gerginlik ve şiddet olayları yaşıyoruz ama umut ediyoruz ki Nizamiye iftarları bu ülkede birlikte yaşamayı ve geleceğimizi inşa ediyor. ” Ulusal Citizen Gazetesi'de Nizamiye iftarına yer verdi.

İftar’da konuşan Gauteng eyaleti Ekonomi Bakanı Nkomo-Ralehoko, Güney Afrika’da toplumsal barışın ve birliğin tesis edilmesi için Nizamiye iftarları gibi daha fazla faaliyetlerin organize edilmesinin önemine değindi. Bakan Ralehoko, Hizmet Hareketi'nin Coronavirüs'e rağmen eğitim ve yardım faaliyetlerine devam etmesinden övgüyle bahsetti.

Bu yıl da farklı dinlerin temsilcileri, işadamları, sivil toplum kuruluşları, editörler, diplomat, yargı mensupları, sanatçıların katıldığı iftarda uluslararası üne sahip akademisyen ve sosyal aktivist, Prof. Farid Esack ile eski baş yargıç ve uzun yıllardır vergi ombudsmanı olarak görev
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Bu kez İzmit'e İHA düştü.3.KHK'lıları ilgilendiren önemli haber: AİHM başvuru kriterlerini değiştirdi işte detaylar!4.Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran hakkındaki suçlamalar belli oldu: 'Geliyorum' dedi5.Kahramanmaraş'ta yürekleri ağızlara getiren deprem!
6.Geceyarısı gözaltına alınan Gültekin hakkında karar verildi!7.Amerika hayali kuranlar şokta: ABD Green Card programını süresiz olarak askıya aldı!8.26 şirkete operasyon! Çok sayıda gözaltı var9.Uyuşturucu soruşturması Fenerbahçe'ye uzandı: Sadettin Saran ifade veriyor evinde arama var10.İtirafçı, Mehmet Akif Ersoy soruşturmasında Soylu'nun adını da verdi!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







