İstanbul Büyükçekmece Sulh Hukuk Mahkesi'nde
aidatlarla ilgili açılan
dava,
Dursun Boran'ın temyiz etmesiyle
Yargıtay 3.
Hukuk Dairesi'ne gitmişti. Yargıtay 3. Hukuk Dairesi şu kararı vermişti: "Birden çok parselde kurulu
sitede, toplu yapı uygulamasına da geçilmemiş olduğundan Kat Mülkiyeti Kanunu uygulanamaz. İhtilafın çözümü genel hükümlere tabidir."
Yargıtay Sulh hukuk değil, Asliye hukuk yetkili deyince, 8 senedir süren dava 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nce bugün 4. celsede karara bağlandı.
2010/1749 esas nolu davanın karar
duruşmasına
Alkent 2000 Mahallesi'nin sözde
Çamlıca sitesinin
avukatı ile Dursun Boran katıldı.
Hakim Ahmet
Sarıkaya gerekçesi bilahare açıklanmak üzere şuna hükmetti:
"Davanın kısmen kabülü ile 2.034,58 TL si alacağın 27.10.2010 tarihinden itibaren
kanuni faiziyle birlikte davalıdan (Alkent idaresinden) alınarak davacıya (Dursun Boran'a) verilmesi.."
BORAN TEKRAR YARGITAY'A GİDECEK
Duruşmadan sonra açıklama yapan Dursun Boran şöyle dedi:
"Haklı olduğum bir defa daha belgelendi.
Alkent 2000 site değil mahalledir. Kimse aidat ödemesin. Mahalede ortak gider aidat olmaz. Dava kısmen kabul edildi, 3 ayrı bilirkişi raporu bilgi kirliliği oluşturdu. Bu karar dahi çok şey anlatıyor. Ben dava açtıktan sonra da iyi niyet göstergesi olarak birkaç ay avans adı altında sehven ödeme yapmıştım. Sonra buranın mahalle olduğu bilgi ve belgelerine ulaştım.
Aidat da avans da olmayacağını gördüm. Yargıtay'a temyiz ederek, ödediğim diğer paraların da faiziyle iadesine karar verilmesini talep edeceğim. Alacağım daha fazla (20 bin tl civarında), yeni alacak davaları açıp diğer ödediklerimi de alacağım. KMK (Kat Mülkiyeti Kanunu) olmaz demek
yönetim,
yönetici de olmaz demek. Herkes dava açıp, 3-4 aylık aidat parasıyla avukat tutarak geriye dönük bütün ödediklerini alsın. Alkent site değil mahalledir. Yakında başka belgeler açıklayacağım. Utanmadan insanlara geçen sene dava kaybettiğim yalanını yayanlar çok pişman olacaklar. O yalanlara Yargıtay kararı en güzel cevaptı."
ALARKO DA SİTE DEMİYOR
Alarko'nun internet sitesinde de site denmiyor. 2. faz (2. kısım) deniyor. Alkent 1990'da site olarak kuruldu. Önce 1. faz denen 7 Tepe Bulvarı'ndaki evler yapıldı. Sonrada 2. faz denen Çamlıca Bulvarı'nda 295 müstakil 2 katlı villalar yapıldı. Yönetimi yine uzun zaman 7 Tepe sitesi yaptı.
3 Haziran 2001 Pazar günü yapılan seçimle site sakinleri mahalle olmak için oy kullandı. Site hükmü bitti. Mahalle devri başladı. Ama mahallenin kamuya terk edilmiş yollarının girişlerindeki bariyerler ve özel güvenlik kaldırılmadı. Mahalleye site havası veren unsurları kaldırmayarak, 7 Tepe ve Çamlıca sitesi denen hukuki durumu tartışmalı sözde yönetimler, kimse tepki vermediği için 10 sene trilyonlarca lira aidat adı altında para topladılar.
Mahalle olduktan sonra 2003'te Alkent'e taşınan gazeteci Dursun Boran, ayda bin 250 lira, senede 16 bin lira aidat talebini, "mahallede aidat olmaz" diyerek reddetti ve dava açtı. Bu arada belgelere ulaştı, mahalle girişindeki bariyerleri
kaymakam İsmail Gündüz'e dilekçe verip kaldırttı. Mahallede özel güvenlik olmaz deyip, İstanbul Valiliğine müracaat edip özel güvenlik iznini iptal ettirdi.
SOSYAL TESİSİN SATILMASI İSTENİYOR
Türkiye'de 30 senelik
Anayasa değişiyor. Devlet zarar eden KİT'leri, fabrikaları, bankaları satıyor. Şimdi 7 Tepe ve Çamlıca kısmında bulunan açık, kapalı
yüzme havuzu, 5-6 kişilik sauna,
küçük bir lokantadan oluşan sosyal tesislerinde
mahkeme kararı, açık artırmayla satılıp, hak sahiplerine paralarının iadesi isteniyor.
Zaten tesislerde lokantalar kiraya verilmiş, havuz- saunaların işletmesinin de ya komple kiraya verilmesi, ya da açık artırmayla satılması talep ediliyor. Zira tesislerin trilyonluk maliyetine insanların zorla ortak olması isteniyor. Halbuki pek çok evde artık, havuz,
spor salonu, sauna var. Civardaki 5 yıldızlı otellerin spor salonlarının aylık üyeliği 125 lira.
Aşağıda Dursun Boran'ın kazandığı davanın duruşma tutanağı görülüyor. Gerekçeli karar haftaya yazılacak.
Büyükhaber