Yüz güldüren hava durumu tahmini: Bahar geliyor!

En son hava durumu tahminleri ne yönde?

Yüz güldüren hava durumu tahmini: Bahar geliyor!

Meteoroloji'nin tahminlerine göre; Salı gününden itibaren soğuk hava Türkiye'yi terk edecek. Sıcaklıklar hızla 15 derece seviyesine yükselecek.

Soğuk hava ve kar yağışının yarın doğuya doğru ilerlemesi bekleniyor. Batı ve iç kesimlerde güneş görülse bile ayazın etkili olacağı öngörülüyor. İstanbul'da ise; yarın sabahın çok soğuk olması ancak sıcaklığın öğleden sonra lodosla 10 dereceye çıkması bekleniyor.

Ankara'da da havanın yarın güneş açacağı tahmin edilirken, don ve buzlanmaya karşı uzmanlar önemli uyarılarda bulunuyor. Başkent'te hava sıcaklığının  yarın sabah -4, gün ortası 7 derece olacağı öngörülüyor.

Güneşin görüleceği İzmir'de de sıcaklığın 15 dereceye çıkması bekleniyor. Tahminlere göre; Salı-Çarşamba hava daha da ısınıyor. Bu gece Marmara, Ege ve Akdeniz'in iç kesimleri için zirai don uyarısı var.


BÖLGELERDE HAVA DURUMU

Marmara bölgesinde salı gününden itibaren havanın ılık olması bekleniyor.

Tahminlere göre; İç Anadolulu'da yarın kar kesiliyor. Salı günü sıcaklıklarda artış başlarken, sis de oluşması beklentiler arasında.

Ege için yarın güneşli ve soğuk hava tahmini yapılırken yarın öğleden sonra kıyılarda başlayacak ısınmanın Salı günü tüm Ege'yi kapsaması öngörülüyor.

Akdeniz'de yarın güneşli  18-19 derece sıcaklığında hava oluşacağı tahmin ediliyor. Güneydoğu'da hava soğuk ve biraz bulutlu ama Salı-Çarşamba o bölgede de sıcaklık tahminlere göre 5 derece artacak.

Doğu Anadolu'da yarın Erzurum, Kars, Bitlis, Muş, Van, Hakkari boyunca orta kuvvette kar yağışı etkili olması bekleniyor. Sıcaklığın Erzurum'da 0, Van'da 4 dereceye ineceği öngörülüyor.

Tahminlere göre; Karadeniz'in batısı yarın açıyor. Soğuk ve yağış ise Samsun-Rize arasına ilerleyecek. Sıcaklığın Samsun'da 5, Trabzon'da 4 dereceye inmesi beklentisiyle yağışlar sulu kara dönüşebilir. Yarın Amasya, Gümüşhane ve Bayburt içinse hafif kar tahmini yapılıyor..
<< Önceki Haber Yüz güldüren hava durumu tahmini: Bahar geliyor! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER