Savcılık talimatıyla gözaltına alınan polislere yönelik şok bir belge ortaya çıktı. ON7YİRMİ5'in ulaştığı bu belgeye göre, Tekirdağ ilinde görev yapan polisler hakkında ilki olumlu olmak üzere iki farklı müfettiş raporu hazırlandığı ortaya çıktı.
İLK MÜFETTİŞ RAPORU OLUMLU VE SUÇ UNSURU BULUNMADI
onyediyirmibes.com'dan Emre Erciş'in haberine göre, Marmara Bölgesinde görev yapan İstihbarat Şubeleri’nin eski çalışanları hakkında düzenlenecek raporu hazırlamakla görevlendirilen Mülkiye Müfettişi (eski Vali) A. Turgay ALPMAN ve Emniyet Başmüfettişi Selim KUTKAN’ın, görevlendirildikleri ilk görev yeri olan Tekirdağ İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde yasadışı ve eksik hiçbir işlem bulamadıkları için personel hakkında olumlu rapor yazdıkları iddia edildi.
ON7YİRMİ5'in edindiği bilgiye göre hazırlanan bu raporun ardından İçişleri Bakanı Efkan ALA'nın raporu beğenmediği ve müfettişleri açık bulamadıkları için yeniden Tekirdağ’a göndererek aynı işlemler hakkında bu sefer usulsüzlük raporu hazırlattığı iddia edildi.
Mülkiye Müfettişlerinin konuyla ilgili 09/05/2014 tarihinde hazırladıkları ilk raporda " Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi Görevlileri hakkında Soruşturma açılmasına GEREK OLMADIĞI KANAATİNE VARILMIŞTIR" denildi.
MÜLKİYE MÜFETTİŞLERİNDEN İKİ AYRI RAPOR
Bu sabah gözaltına alınan polislerin avukatlarına dağıtılan ve gözaltına alınma gerekçesi olarak gösterilen dosyanın içinde skandal bir detay ortaya çıktı. Müfettişler tarafından 09/05/2014 tarihinde hazırlanan ilk rapordan 21 gün sonra hazırlanan ikinci rapora göre, "Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi Görevlileri hakkında Soruşturma açılmasına GEREK OLMADIĞI KANAATİ" değiştirilerek, konuyla ilgili "Usulsüzlükler Tespit edildi" denildi.
İçişleri Bakanlığı Emniyet Genelmüdürlüğü tarafından " Sayı: 37373650.802.(32397)-Müf:2014/354-76903)" sayılı Bakanlık Mülkiye Teftiş Kurulu başkanlığına yollanan yazıda;
" 04/07/1934 Tarihli ve 2559 sayılı Polis vazife ve Salahiyet Kanununun EK-7'inci maddesinde yeralan "Telekomünikasyon yoluyla yapılan önleyici istihbarat faaliyetlerinin denetiminin sıralı kurum amirleri, Emniyet Genel Müdürlüğü ve ilgili Bakanlığın teftiş elemanları tarafından yapılacağı, "yönündeki hükme istinaden merkezden yapılan denetimlerde 30 İlin İstihbarat Şube Müdürlüklerinde iletişimin tespit edilmesi, dinlenmesi, kayda alınması ve sinyal bilgilerinin değerlendirilmesi çalışmaları ile ilgili usulsüzlükler tespit edildiğinden kusuru tespit edilecek personel hakkında gerekli yasal işlemin yapılabilmesi için Bakanlık Makamının 17/03/2014 tarihli onayı ile müşterek Mülkiye ve Polis Başmüfettişi görevlendirildiği ilgi sayılı yazımız ile bildirilmiştir.
Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü'nün 13/05/2014 tarihli ve 24850855-42081-(32394).2014/354 sayılı yazısı ve ekleri, Bakanlık makamının 17/03/2014 tarihli onayına istinaden ilgi sayılı yazımızla birlikte devam eden soruşturmasında değerlendirilmek üzere ilişikte gönderilmiştir" denildi.
Yine Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi görevlileri hakkında hazırlanan ikinci raporda, polisler hakkında "Soruşturma açılmasına GEREK OLMADIĞI KANAATİNE" varan Mülkiye Müfettişi Ahmet Turgay ALPMAN tarafından hazırlandığı öne sürüldü.
İşte ON7YİRMİ5'in ulaştığı ve gözaltına alınan polislerin avukatlarına verilen soruşturma dosyasında yeralan Mülkiye Müfettişlerinin hazırladığı ve ilk rapor;
KAYNAK:ON7YİRMİ5 | ÖZEL