Yapılan hukuksuzluk en çok onları vurdu

Halk arasında kemik çürümesi olarak bilinen 'aseptik nekroz' hastası iki çocuk annesi Meryem Işık(41), Kayseri'de yaşam mücadelesi verirken, kendilerinin tek destekçisi Kimse Yok Mu Derneği'nin faaliyetlerine engel konulduğu haberleriyle bir kere daha yıkıldı.

Yapılan hukuksuzluk en çok onları vurdu

Beş yıldır dinmeyen ve artan dayanılmaz ağrılarla yatağa bağlı bir hayat geçiren Işık'ın kocası, eşine bakabilmek için işten ayrılmak zorunda kalmış. İki oğlunu yetiştirme yurduna bırakmak zorunda kalan çift, bu zor günlerinde kapısını çaldıkları Kimse Yok Mu Derneği'nin yardımlarıyla geçiniyor. Ev kirası ve gıda yardımı dışında hasta yatağını da derneğin verdiğini anlatan Işık, "Yazık ettiler, şu anda daha zor duruma düşmüşlerdir herhalde. Yardım etmek isteseler de belki de yapamayacaklar." dedi.

"ÖDEMEK İSTESELER BİLE ÖDEYEMEYECEKLER"

Bakanlar Kurulu kararı ile Kimse Yok Mu Derneği’nin bitirilmeye çalışılmasına üzülenlerden biri de 2009 yılından beri ağrılar içinde yatağa bağımlı yaşayan Meryem Işık(41). Kendi bakımını yapmak için kocasının çalışamadığını anlatan Meryem Işık, “Kimse Yok Mu, benim de ev kiramı karşılıyor ve gıdamı veriyordu. Şu anda herhalde daha zor bir duruma düşmüşlerdir. Ödemek isteseler bile belki de ödeyemeyecekler. Yazık ettiler.” dedi.

"BİR EKMEK BULAMAYAN İNSANLARA DESTEK OLUYORLAR"

Kendisi gibi çok sayıda insanın Kimse Yok Mu Derneği’nden yardım aldığını belirten Işık, "İyi etmediler. Çünkü Kimse Yok Mu bize çok destek çıktı. İnkar edemeyiz. Benim kiramı ve gıdamı veriyorlar. Çok yazık oldu. Çok mağdur olan, bir ekmek bulamayan insanlar var. Bunlara çok destek oluyor. Yazık ettiler. Yardım toplama yetkilerini geri verirlerse hepimiz memnun oluruz." dedi.

BAKIMINI KOCASI YAPIYOR

Halk arasında kemik çürümesi olarak bilinen aseptik nekroz teşhisi konulan Meryem Işık'ın uyluktaki uzun kemiğin yerine protez takıldı. Ağrıları dinmeyen Işık'a morfin pompası yapıldı. Yurt dışından ağrı dindirici cihaz getirtildi. Ancak vücut ikisini de reddetti. Tedavi sürecinde Kayseri’ye taşınan Işık’ın ifadesine göre doktorlar, ‘sana yapacağımız başka bir tedavi kalmadı’ denilmiş. Yatalak hale gelen Meryem Işık’ın bakımını kocası Sefer Işık (47) yapıyor.

ÇOCUKLARINI YETİŞTİRME YURDUNA VERMEK ZORUNDA KALMIŞLAR

Daha önce bir tekstil fabrikasında çalışan eş, karısının bu durumundan dolayı işinden ayrılmak zorunda kalmış. Şu anda yürüyemediğini, uzun süre oturamadığını ve kendi ihtiyaçlarını göremediğini belirten Meryem Işık, "Lavaboya bile eşimin yardımıyla gidebiliyorum. Eşim olmasa ben bir hiçim." diyor. Bu durum Işık ailesinin dağılmasına da sebep olmuş. Aile, 14 ve 11 yaşlarında olan iki erkek çocuklarını yetiştirme yurduna vermek zorunda kalmış.


"SON 3 AYDIR KİRAMIZI ÖDEYEMİYORUZ"

Sözleşme bittiği için son 3 aydır ev kirasını ödeyemediklerini anlatan Işık, Kimse Yok Mu’ya yeniden müracaat edeceklerini aktardı. Işık, “Şu anda daha bir zor duruma düşmüşlerdir herhalde. Ödemek isteseler bile belki de ödeyemeyecekler.” diye konuştu.


"KİMSE YOK MU İLE İLGİLİ KARAR BİZİ DE ETKİLEDİ"

Allah’ın verdiği güçle eşine baktığını ve zor gelmediğini anlatan koca Sefer Işık da, akülü tekerlekli sandalyeye ihtiyaçları olduğunu dile getirdi. Işık, Kimse Yok Mu ile ilgili kararın kendilerini de etkilediğini ifade etti.

CİHAN
<< Önceki Haber Yapılan hukuksuzluk en çok onları vurdu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER