YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf
Ziya Özcan, nedeni ne olursa olsun hiçbir öğrencinin
ders esnasında sınıftan çıkartılmasına karşı olduklarını söyledi.
YÖK Başkanı Özcan,
Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin 2010-2011 akademik yılı açılışına katılmak üzere geldiği Trabzon'da, başına
şapka taktığı için sınıftan atılan bir öğrencinin başvurusu üzerine
İstanbul Üniversitesi'ne gönderdiği yazıya ilişkin basın mensuplarının sorularını cevapladı.
Hiçbir öğrencinin nedeni ne olursa sınıftan çıkartılmasına karşı olduklarının altını çizen Özcan, "Bunun bir prosedürü var. O prosedür de bir
tutanak tutarsınız, öğrenci altını imzalar, siz de imzalarsınız. Ondan sonra öğrenciyi sınıfta bırakırsınız, dışarı çıkartmazsınız ve o evrakı işleme sokarsınız. Eğer öğrenci bunu bir daha yaparsa yine tutanak tutarsınız. Ondan sonra cezai herhangi bir işlem yapılabilirse yapılabilir. Hoca bunları yapmadan direkt dışarı atmış. Biz de bunun uygun olmadığını, hiçbir öğrencinin hiçbir nedenle dersten dışarı çıkartılmaması gerektiğini kendilerine söyledik.
Başörtüsüyle de direkt alakalı bir konu değildir. Çünkü öğrenci şapka giyiyor, başörtüsü değil." dedi.
Özcan, bu kararın başörtülü öğrencileri de kapsayıp kapsamadığı sorusu üzerine, "Tabi tabi. Herhangi bir nedenden dolayı hiçbir öğrenciyi dışarı atmak doğru değil. Tutanak tutulur, öğrenci de hoca da imzalar, ondan sonra ne yapılacaksa yapılır. Ama ders gören öğrenciyi dersin yarısında dışarıya çıkartmak çok hoş bir şey olmasa gerek. Biz onu önlemeye çalıştık." ifadelerini kullandı.
Üniversitelerdeki başörtüsü sorunun çözümüne ilişkin bir başka soruya da Özcan, şu cevabı verdi: "Biliyorsunuz
siyaset bugünlerde o işlerle uğraşıyor. Zannediyorum yakın zamanda çözülür. Biz zaten söyleyeceğimizi bugüne kadar söyledik. Partilerimiz uğraşıyor, bir konsensüs sağlanırsa neden olmasın. Evvelden oluyordu."