Ülkeyi bölmek için kurulan kan donduran tuzak!

MİT'in Darbe Komisyonu'na gönderdiği belgeler arasında iç çatışma çıkarmak için hazırlanan plana ilişkin ihbar mektubu da yer aldı.

Ülkeyi bölmek için kurulan kan donduran tuzak!

MİT'in Darbe Komisyonu'na gönderdiği Seferberlik Tetkik Kurulu belgeleri arasında AK Parti'yi hedef alan plana ilişkin ihbar mektubu da yer aldı. 'Beyaz Kuvvetler' olarak adlandırılan 20 kişilik ekip, iç çatışma ortamı oluşturmak için kara propaganda faaliyeti yürütecekti.

Karadeniz'de 'Kürt' Doğu'da 'Din' kara propagandası

Yenişafak Gazetesi'nin haberine göre, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından Meclis Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu'na 'Seferberlik Tetkik Kurulu' (STK) hakkında gönderilen bilgi notu ve ihbar mektuplarından oluşan dokümanlarda ülkeyi bölmek ve AK Parti iktidarını bitirmeye yönelik 26 maddelik provokasyon planının dışında birde 5 maddelik karalama kampanyası çıktı. Özel ekibin, ülkeyi sosyal yapısına göre bölgelere ayırarak psikolojik harp (PH) faaliyeti planladıkları ortaya çıktı.

20 KİŞİLİK ÖZEL EKİP

Özel Harp mantığıyla çalışan STK'da ülkeye yönelik 2007 yılında bir karalama kampanyasının başlatılması için 20 kişilik ekip kurulduğu dile getirildi. Söz konusu ekibin tüm ülkeyi kapsayan saha çalışmasının ardından hazırlanan 5 maddelik planın devreye sokulduğu belirtildi. AK Parti'ye yönelik 5 maddelik karalama kampanyasını yürütmek üzere STK'da 20 kişilik özel bir ekibin oluşturulduğu ihbar mektubunda yer aldı. 2007'de faaliyete geçen ekibin, iktidar partisini karalamak için; 1-Gerçekten dindar değiller, 2-Lüks içinde yaşıyorlar, paraya düşkünler, 3-Kürtleri şımartıyorlar, 4-Yaşam biçimimizi tehdit ediyorlar, 5-ABD ve AB'nin güdümündeler.

Ülke elden gidiyor

Karadeniz'de 'Kürtleri şımartıyorlar, ülke elden gidiyor' şeklinde kara propaganda yürüten ekibin, Doğu-Güneydoğu'nun dini duyarlığını baz alarak, 'Bunlar gerçek dindar değil, lüks içinde yaşıyorlar' diye kampanya yürüttükleri belirlendi. Yine dokümanlarda, psikolojik harekat yürüten bu ekibin, Ege ve Akdeniz'de yaşayan vatandaşlara yönelik, laiklik duyarlılığını harekete geçirmek için, 'AK Parti sizin yaşantınızı değiştirecek' diye planlama yaptıkları görüldü. Ülkenin orta kesimlerinde ise, 'İktidar ABD ve AB yanlısı' diyerek kara propaganda yürütüldüğü belirlendi.
<< Önceki Haber Ülkeyi bölmek için kurulan kan donduran tuzak! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER