Maliye Bakanı
Kemal Unakıtan,
Sağlık Bakanı Recep
Akdağ ve
Ulaştırma Bakanı Binali
Yıldırım, Selanik'teki
Atatürk Evi Anı Defteri'ne yazdıklarından dolayı Dördüncü aleyhine toplam 30 bin YTL'lik
manevi tazminat davası açtılar.
Bakanların avukatı Ali Özkaya tarafından asliye hukuk mahkemesinde açılan davanın dilekçesinde, Dördüncü'nün, Anı Defteri'ne hükümeti ve
Bakanlar Kurulu üyelerini
hedef alan, gerçek dışı ve hukuka aykırı ithamlar içeren ifadeler yazdığı anlatıldı.
Başta ülkeyi yönetenlerin
eleştirilere en geniş tahammülü göstermesi gerekliliğinin Unakıtan, Akdağ ve Yıldırım tarafından kabul gören bir değer olduğu ifade edilen dilekçede, eleştiri hakkının ise sınırsız olmadığı vurgulandı.
Dilekçede, Dördüncü'nün ifadelerinin Unakıtan, Akdağ ve Yıldırım'ın kişiliklerini
küçük düşürücü olduğu,
hakaret içerdiği, kişilik ve görevlerine karşı ağır saldırı niteliği taşıdığı ileri sürülerek, her bir davacı için 10'ar bin YTL manevi tazminat talep edildi.
ÇİÇEK DAVASINDA TAKİPSİZLİK
Ankara Cumhuriyet Savcısı Kürşat Kayral,
Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan suç duyurusuyla ilgili soruşturmayı tamamladı. Mektubun, Dördüncü tarafından Çiçek'in şahsına iadeli taahhütlü gönderildiği anlatılan kararda, “
Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni alenen aşağılamak” suçunun incelenmesinde “aleniyet” unsurunun bazı suçlarda cezayı ağırlaştıran, bazı suçlarda ise suçun oluşabilmesi için aranan şart olduğu kaydedildi.
Kararda, Dördüncü tarafından yazılan mektubun Çiçek'in şahsına yazıldığı ve suçun maddi unsuru olan “aleniyet” şartının gerçekleşmediğinden kovuşturmaya yer olmadığına karar verildiği belirtildi.