Türkçe Olimpiyadı'nın ilk 5'i – Video

4. Uluslararası Türkçe Olimpiyadı, muhteşem bir finalle sona erdi.

Türkçe Olimpiyadı'nın ilk 5'i – Video

Yarışmanın finalinde ilk beşe giren şarkıları, yabancı ama dilimizi mükemmel konuşan çocukların dilinden bir kez daha yayınlıyoruz. ŞARKI DALINDA İşte 5. Güftesini M. Fethullah Gülen'in yazdığı Hüzünlü Gurbet şiiirini Gürcistan'dan Tamuna Malakmadze seslendirdi.

Hüzünlü Gurbet'i dinlemek için tıklayın İşte 4. Husrav Racabov Türkçe Olimpiyadı'na Tacikistan'dan katıldı ve Zaman isimli parçayla tüm salonu coşturdu.

Zaman'ı dinlemek için tıklayın İşte 3. Olimpiyada Kenya'dan yarışmacı olarak katılan Winnie Ogao Ayrılık isimli şarkıyı seslendirdi.

Ayrılık'ı dinlemek için tıklayın İşte 2. 4. Türkçe Olimpiyadı'na Kırgızistan'dan katılan Elfira Elkin hem sözleri hem bestesi Türkan Şoray'a ait olan Buruk Acı'yı seslendirdi.

Buruk Acı'yı dinlemek için tıklayın İşte 1. Olimpiyad'a Harisa Murtic Bosna-Hersek'den katıldı ve izleyenlere duygusal anlar yaşattı.

Sen Gelmez Oldun'u dinlemek için tıklayın İşte 1. 4. Uluslararası Türkçe Olimpiyad'ında şarkı dalında iki birinci çıktı. Biri Bosna-Hersek' class='textetiket' title='Bosna Hersek haberleri'>Bosna Hersek, Diğeri Belarus'tu. Belarus'tan Xenia'nın söylediği Memleketim şarkısı dinleyenleri coşturdu.

Memleketim'i dinlemek için tıklayın
<< Önceki Haber Türkçe Olimpiyadı'nın ilk 5'i – Video Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER