Türk bayrağına çirkin saldırı

DTP'nin Öcalan için Diyarbakır'da düzenlediği yürüyüşte, okul bahçesine girerek Türk bayrağını indirmeye çalışan göstericiler gözaltına alındı.

Türk bayrağına çirkin saldırı

Türk bayrağının indirilip yerine terör örgütü PKK'nın kullandığı flamaların asılmaya çalışıldığı çirkin provokasyon, dün akşam saatlerinde Diyarbakır Koşuyolu Caddesi'nde anaokulu bahçesinde yaşandı. Yüzü puşu sarılı göstericilerin Türk bayrağına yönelik çirkin girişimi fotoğraf karelerine yansıdı.

DALGALANAN TÜRK BAYRAĞINI İNDİRMEYE ÇALIŞTILAR

Diyarbakır'da 2 gün süren toplantı yapan DTP, toplantıdan sonra saçlarının kazıldığı iddia edilen teröristbaşı Öcalan'a destek yürüyüşü gerçekleştirdi. DTP il binasının bulunduğu Bayındırlık Caddesi'nden Koşuyolu'na kadar yürüyen ve DTP Genel Başkanı Emine Ayna ile diğer yöneticilerinin bulunduğu grup basın açıklaması yaptı. Teröristbaşı lehine sloganların atıldığı açıklamadan sonra, 10 kişilik yüzü sarılı gösterici yol güzergahında bulunan bir okulun bahçesine girdi. Okulun bahçesinde dalgalanın Türk bayrağını indirmeye çalışan göstericiler, yerine ellerinde taşıdıkları terör örgütünü temsil eden bez parçalarını asmaya çalıştı. Göstericilerin bu girişimine DTP'li Diyarbakır Dicle ilçesi Belediye Başkanı Abdullah Akengin, engel olmaya çalıştı. Başkanı dinlemeyen grup, bir göstericinin bayrak direğine tırmanmasına yardım etti. Okul bahçesine giren bir grup DTP'li ile Dicle Belediye Başkanı Abdullah Akengin, Türk bayrağını göstericilerden aldı, okul yöneticilerine teslim etti. PROVOKASYONCU GRUP DIŞARDAN GELMİŞ Provokasyon girişimi üzerine Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, olay yerinden aldığı görüntüleri inceledi. Yapılan çalışmada polise saldıran ve Türk bayrağına yönelik çirkin girişimde bulunan göstericilerin ilçelerden geldiği tespit edildi. Bu kişilerin Silvan ilçesinden gelerek daha önce Diyarbakır'ın farklı yerlerinde polise taşlı ya da molotoflu saldırıda bulunduğu belirtildi. 1'i bayan 11 kişiyi gözaltına alan polis, soruşturmayı çok yönlü sürdürüyor. Gözaltına alınan 11 göstericiden 7'sinin çocuk olduğu öğrenildi. Yaşları 18'den küçük olan göstericiler, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi'ne teslim edildi.
<< Önceki Haber Türk bayrağına çirkin saldırı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER