Cumhuriyet Başsavcılığı, L Tipi Kapalı ve Açık
Ceza İnfaz Kurumu,
Kaymakamlık Sosyal
Yardımlaşma ve
Dayanışma Vakfı'nın yaptığı
protokol çerçevesinde, 150 mahkum yaptıkları bu iş karşılığında aylık 210 lira
ücret alıyor.
Bu kapsamda L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda kalan 10 mahkum Çim Çayı kenarını
temizledi. Kaymakamı Hulusi Doğan,
mahkumlara
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak çeşitli yardımlarda bulunacakları gibi ücretlerini de verdiklerini söyledi. Aynı zamanda
deniz kenarlarını da temizleteceklerini belirten Doğan, "Bana göre
temizlik ve güvenlik deniz turizminde olmazsa olmazlarındandır. Denize giden dere kenarlarında çöplerinde temizlenmesi gerektiği inancındayım. Aksi takdirde bu çöpleri toplamazsak, yağan yağmurla birlikte akan suyla denize girecek ve kirletecek. Bu nedenle hem denizi, hem de denize giden dereleri temizlemeliyiz ki denizi temiz tutalım." diye konuştu.
Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Yener
Yavuz da turizm şehri Alanya'da 10 hükümlünün 4 gün süreyle Dim Çayı çevresindeki
doğa temizliği ile görevlendirdiklerini söyledi. Birçok faaliyeti yanı sıra bu tür faaliyetlerde de duyarlı bir şekilde yer almasının açık cezaevlerinin kuruluş amaçlarından bir tanesi olduğunu açıklayan Yavuz, "Mahkumlar buradan günlük 8 lira alıyorlar. Bir ay çalışırlarsa 210 lira
maaş alıyorlar,
sigortaları da yatıyor." dedi.
Mahkumların sahil kenarı ile Alanya Kalesi'nde de temizlik çalışması yapacağını ifade eden Yavuz, güvenli ve temiz Alanya için katkıda bulunacaklarını kaydetti.
Kestel Belediye Başkanı Kestel Belediye Başkanı Adem Murat
Yücel ise bu çalışmayla hem denizin temiz tutulduğunu hem de ceza evindeki mahkumların eğitilip para kazandığını belirtti.
Temizlik işlerine katılan mahkumlardan Engin Ünlütürk, bu projeyi gerçekleştirenlere teşekkür ederek, çalışıyor da olsa dışarıda olmaktan memnun olduğunu söyledi.