Taha Akyol'dan hükümete sert tepki

Taha Akyol, yapılan düzenlemenin kuvvetler ayrılığı ve anayasaya aykırı olduğunu söyleyen Akyol, referandumla gelen demokratikleşmeye "Darbe vurulmuştur." dedi..

Taha Akyol'dan hükümete sert tepki

  • Taha Akyol: Adalet Bakanlığına bağlanan bu sistemle referandum öncesinde olduğu gibi yargının bağımsızlığı ortadan kalkmıştır.. 
  • "Siyasi tarihimizde daha önce böylesine bir kutuplaşma olmamıştır."

Hürriyet Gazetesi Köşe Yazarı Taha Akyol, Samanyolu Haber'e konuk oldu ve HSYK düzenlemesindeki yapılan değişikliği değerlendirdi. 

Başbakanın "Yanlış yaptık" dediği kanun düzenlemesinin Referandumla değiştirilen HSYK düzenlemesi olduğuna dikkati çeken Akyol, "Bağımsız bir kurul olan HSYK'ya devredilen kurulun bağımsızlığına "gölge düşmüştür" dedi.

"Adalet Bakanlığı'na bağlanan bu sistemle referandum öncesinde olduğu gibi yargının bağımsızlığı ortadan kalkmıştır." diyen Taha Akyol, "Referandumla bir çok insanın desteğini almasını sağlayan ve hukukçuların özellikle evet demesine etken olan HSYK düzenlemesi, maalesef tekrar eski haline döndürülüyor. Bu tamamen yargının yürütmeye bağlanması demek." diye konuştu.

Başbakanın 'paralel devlet' söylemine atıfta bulunan Akyol, "Altı üstü belli olmayan, hiçbir delili ispatı olmayan kutuplaştırıcı bir söylem. Başbakan, herkesin kendisini ve hükümeti hedef aldığını düşünüyor. Böyle bir şey olsa dahi yasama yürütme ve yargı asla birbirinin üzerinde hakimiyet kuramaz." dedi...

Türkiye'nin siyasi bir cinnet yaşadığını vurgulayan Akyol, "Siyasi tarihimizde daha önce böylesine bir kutuplaşma olmamıştır." diye konuştu.   

Ayrıca, CHP'nin HSYK düzenlemesinin iptaline ilişkin Anayasa Mahkemesi'ne açılan iptal davasının kanun yürürlüğe girmediği için yok hükmünde olacağını belirtti..

<< Önceki Haber Taha Akyol'dan hükümete sert tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER