TSK'dan teröristlere tarihi çağrı!-VİDEO

Türk Silahlı Kuvvetleri, terörle mücadeleyi yalnız silahla yapmadı. Meseleyi toptan çözmek için psikolojik mücadele de yürüttü.

TSK'dan teröristlere tarihi çağrı!-VİDEO

Şiddetli çatışmaların yaşandığı bölgede, Türk F-16'ları dün akşam saatlerinde tekrar uçuş yaptı ve örgüt militanlarına silahlarınızı bırakıp teslim olun çağrılarını içeren broşürler attı.

Samanyolu Haber operasyon bölgesine havadan atılan broşürleri buldu. İşte bakın Türk askerinin örgüt militanlarına yaptığı tarihi çağrı... Zorlu kış şartlarını dinlemeden terör yuvalarını dağıtmak için sınır ötesi harekat yapan Mehmetçik, terörle mücadelede her yolu deniyor. 8 gün boyunca hem F-16'larla hem de Mehmetçiğin karadan mücadelesiyle, örgütün silahlı kanadına büyük darbe vuruldu. Özellikle Zap bölgesindeki terör yuvaları yerle bir edildi. Operasyon boyunca hiçbir sivil hedef vurulmadı. Operasyon noktalarına yakın bölgelerdeki sivil hayat normal bir şekilde devam ederken Irak'ın kuzeyinde yaşanan tek hareketlilik saat 11.30 sıralarında uçan Türk jetleriydi. Bu jetlerin de dönen Mehmetçiği korumak amacıyla uçuş yaptığı anlaşıldı. Mehmetçik, kara harekatını belirlenen hedefler doğrultusunda tamamlayıp Türkiye'ye dönerken kandırılmış örgüt militanlarına ve pişmanlık duyan teröristlere de tarihi bir çağrı yaptı. Dün saat 18.00 sıralarında Diyarbakır'daki üslerinden kalkan uçaklar, başta operasyon bölgesi olmak üzere, sınırın iç noktalarına havadan broşür attı. Atılan broşürlerin izini operasyon bölgesinde süren Samanyolu Haber, verilen mesajların yerine ulaştığını gördü. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kararlığını gören teröristlere ve yandaşlarına verilen son mesajlar oldukça anlamlıydı. 8 günlük Güneş Harekatı’nı, en yakından gören yerel halk da atılan bildirilerdeki mesajları okudu. Mehmetçiğin attığı bildiriler elden ele dolaştı ve Türkiye'nin teröristlere verdiği insanlık mesajı, yerel halk tarafından da takdirle karşılandı. Kürtçe ifadelerin de yer aldığı bildirilerde örgüt içindeki çekişmeler, dağlardaki zor hayat ve çetin kış şartlarına da vurgu yapıldı.
<< Önceki Haber TSK'dan teröristlere tarihi çağrı!-VİDEO Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER