Samanyolu Haber Erbil'de - Video

Samanyolu Haber, Irak’ın kuzeyinde bölgesel yönetimin terör örgütü PKK'ya yönelik almış olduğu tedbirleri Mahmur Kampı yolunda görüntüledi.

Samanyolu Haber Erbil'de - Video

Örgütün üs olarak kullandığı iddia edilen kampı çevresinde peşmerge kuvvetleri denetimlerini artırdı. Yolda gelip geçen herkes sıkı denetimden geçiriliyor. Araçlar didik didik aranıyor.


Haber: Cumali Çaygeç - Kamera: Ali Bayram Samanyolu Haber TV Başbakan Erdoğan'ın ABD Başkanı Bush'la yaptığı görüşme sonrası, Irak'ın Kuzey'indeki Bölgesel yönetim, terör örgütü PKK'nın lojistik desteğini keseceğini ve denetimleri arttıracağını duyurmuştu. Peki bölgesel yönetim sözünü tuttu mu? Mahmur Kampı, Erbil'e yaklaşık 1.5 - 2 saat uzaklıkta. Yol boyunca kontrol noktaları ve bu noktalarda uzun araç kuyrukları dikkat çekiyor. Arama noktalarının bir çoğunda çekim yapamıyoruz. Ancak denetimlerin arttığı dikkat çekiyor. Mahmur'a yaklaştıkça yoldaki denetimler daha sıklaşıyor. Arama noktasındaki yetkililer çekim izni vermek istemiyor ancak haber ekibimizin ısrarlarıyla kısa da olsa görüntü alınmasına müsaade ediyor. Kontrol noktalarındaki peşmerge sayılarının artmış olması dikkat çeken noktalardan biri. Durdurulan araçlarda, kamyonetlerin kasalarında gıda malzemesi olup olmadığı ve taşıma belgeleri kontrol ediliyor. Şüphelenilen araçlar didik didik ediliyor. Aramalar sırasında bir araçta bulunan otomatik silah hemen alınıyor ve ruhsatı olup olmadığı ve silahlı şahsın ne iş yaptığı soruluyor. Arama noktasında geçerken amerikan askerlerinin kullandığı bir hummer aracın da bölgede denetim amaçlı ring yapması gözlerden kaçmıyor. Ve işte Mahmur kampının girişi... Çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu öne sürülen kampa yaklaşık 1 km var. Ancak giriş yasak. Tek kare dahi görüntü alınmasını istenmiyor, yetkili makamlardan alınacak izinle bölgeye girilebileceği anlatılıyor. Görüntüler, Bush-Erdoğan görüşmesinin ardından bölgede önemli bir değişiklik olduğunun göstergesi... Bölgesel yönetim son günlerde verdiği olumlu mesajların ardından pratikte de bu işin sözde kalmayacağının çabası içinde... Bu çabanın uzun süreli mi olacağını şüphesiz zaman gösterecek.
<< Önceki Haber Samanyolu Haber Erbil'de - Video Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER