Rahibe Kety, kimleri çılgına çevirdi?

İstanbul'da bir belediyenin bir rahibenin müslüman olmasını konu alan romanı ilköğretim okulunda dağıtması Milliyet gazetesi tarafından öfkeyle karşılandı.

Rahibe Kety, kimleri çılgına çevirdi?

Sözkonusu Belediye, yanında İlçe Milli Eğitim Müdürü ile birlikte ziyaret ettiği Yavuz Selim İlköğretim Okulu öğrencilerine bir roman dağıttı. Roman, manastıra kapanarak rahibe olan Kety'nin Müslüman olmasını konu alıyor. Okul yönetimi tarafından toplantı salonuna getirilen öğrencilere çikolata ve meyve suyu ikram edilerek kitap dağıtıldı. Etkinlikte çeşitli masal ve hikâye kitaplarının yanı sıra Nesil Yayınları'ndan çıkan "Rahibe Kety" adlı romandan da dağıtılması bazı yayın organlarınca dikkat çekici olarak nitelendi. Nesil Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Selahaddin Aslan, kitap hakkında çıkan haberlere anlam veremediğini belirtti ve Moralhaber.Net’e şu açıklamaları yaptı: Bu habere anlam veremiyorum! 'Kitap akıcı bir üslupla ortaokul öğrencilerin seviyesinde yazılmıştır. 4. baskısını yapmıştır. Kitap içinde İslam’ın ne kadar güzel bir din olduğunu roman diliyle anlatmıştır. Kety İsim de orijinaldir. Kitabın hikâyesi gerçektir.' Milliyet'in bu olaya bakışına anlam veremedim. 'Türkiye’de yaşıyoruz. ‘Nasıl Papas oldu mu’ yu mu dağıtsaydık yani! Ne var bunda. Kitapta, milli değerlerimize, ülke bütünlüğümüze ahlakımıza bir saldırı mı var? Gayet normal bir rahip olan birinin Müslüman oluşu anlatılıyor. Başıboş bir kız iken bunalıma girmiş sonunda rahibe olmuş ama burada da aradığını bulamamış ve sonunda tanıştığı bir kız sayesinde Müslüman olmuştur. Bu olay olurken elbette ayetlerden bahsedeceğiz. Çünkü onu etkileyen ayetler vardı. Bunları yazmakta sakınca göremiyorum. Müslümanlığın gereği olarak Müslüman olan biri tesettüre girer başörtüsü takar. İster takar ister takmaz; bu ayrı! Kendi bilir ama o takmış bizde onu aynen resmettik. Bunda ne var anlayamadım.' Milliyet haberi 1. sayfadan verdi.
KİTAPTA NELER VAR? Mine Dev tarafından kaleme alınan "Rahibe Kety" adlı kitapta, Hıristiyanlığın eleştirisiyle birlikte İslam dini hakkında bilgiler yer alıyor. Kahramanların sık sık namaz kıldığı kitapta Kuran'dan sureler aktarılıyor. Roman, hastalığı sonrası manastıra kapanarak rahibe olan Kety ve İstanbul'da gazetecilik yapan Nur Banu'nun arkadaşlıklarını konu alıyor. Kitap yüzde çoğunluğu Müslüman bir ülke için konusu itibariyle son derece sevindirici... Yine yüzde çoğunluğu Müslüman olan bir ülkede böyle bir kitabın okulda çocuklara dağıtılması ne derece sakıncalı ve korku verici; bunun yorumunu da okurlarımıza bırakıyoruz. Rahibe Kety / Mine Dev Rahibe Kety, ağabeyi Alex’le birlikte Türkiye’ye gelince, yeni bir hayatın kendisini beklediğini hisseder. Nur Banu ve Halil İbrahim dede, onları Şanlıurfa’ya davet etmiştir. Alex’in ve Kety’nin arkadaşı olan Nur Banu, Amerika’dan gelen arkadaşlarını yeni bir medeniyetle tanıştırır. Kety’nin bilmediği bir şey vardır: Ağabeyi Müslüman olmuştur ve bunu kendisinden gizlemektedir. Kety, başıboş ve gayesiz bir kız iken bunalıma girmiş, sonunda rahibelikte karar kılarak kendince bir yol çizmiştir. Ama Nur Banu’nun anlattıkları da ilginçtir. Ona Nemrut’u sormuş, Nur Banu da Nemrut’tan başlayarak Hz. İbrahim’i, ardından Hz. Muhammed’i ve İslam’ı anlatmıştır. Kety’nin kafası allak bullaktır. Türkiye’de, Şanlıurfa’da başlayan olaylar, Amerika’da devam eder. Son derece ilginç, dramatik ve sürpriz dolu gelişmeler yaşanır. Bir yandan kutsal bildiği hristiyanlık, bir yandan Nur Banu vasıtasıyla tanıdığı İslam. Kety’nin iç dünyası allak bullaktır. Sevgi ile nefret, merak ile düşmanlık iç içedir. Yaşanmış bir hayat öyküsü olan Rahibe Kety, sizleri de şaşırtacak bir roman.
moralhaber.net
<< Önceki Haber Rahibe Kety, kimleri çılgına çevirdi? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER