'İntihar saldırılarında örgütün 3 adet kriteri var'

Samanyolu Haber Radyo'ya konuşan Prof. Dr. Sedat Laçiner terör konusuna ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

'İntihar saldırılarında örgütün 3 adet kriteri var'

Samanyolu Haber Radyo’da yayınlanan Günün Yorumu programına telefon bağlantısıyla katılan Çanakkale 18 mart üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner son zamanlarda artan terör saldırıları ve DHKP-C’ye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

Son dönemlerde artan canlı bomba eylemlerini neye bağlamalıyız sorusuna Laçiner; "Türkiye uzun süreden beri terör eylemleriyle karşı karşıya bunun en büyük sebeplerinden birisi de Ortadoğu’nun hareketli olması, Arap baharı ve İmralı süreci." Dedi. 

Laçiner, 'DHKP-C son dönemlerde  adını daha çok duyurmaya başladı. DHKP-C’nin PKK’dan farkı ne?' sorusuna ise; "DHKP-C kendisini aşırı sol bir örgüt olarak ortaya koyuyor. Kapitalizmi yıkmak ve Türkiye’de sosyalist bir sistemin olmasını istiyorlar. Geçmiş dönemlere baktığımızda büyük kitlesel bir eylemleri yok. Özellikle lise çağlarındaki çocukları etkilemeye çalışıyorlar. DHKP-C örgütü daha ziyade geçmişte suikastlarla adını duyurdu. Son zamanlarda ise daha çok canlı bomba saldırılarıyla gündeme geldi." Diye konuştu.

Laçiner sözlerini şöyle sürdürdü:

‘’DHKP-C DEVRİME HİZMET ETTİĞİNİ İDDİA EDEN BİR ÖRGÜTTÜR’’

Emekçilere hizmet ettiğini ve amacının devrim olduğunu iddia eden bu örgüt yine bir emekçi olan güvenlik görevlisini öldürüyor. Yani yaptıkları eylemlerde ölenler genellikle emekçi insanlar. ABD elçiliğine girmeye çalışmak kolay değil. En fazla kapıda takılıp kalırsınız ve nitekim de öyle oldu. Örgüt üyelerine baktığınızda çok geniş bir yapıya sahip değiller ancak canlı bomba eylemlerinde daha çok rol aldıkları için bu kadar çok gündeme geliyorlar. Amaçları elbette ki devrim değil, tabi ki sosyalist bir düzen değil. Tek amaç provokasyon ve karışıklık.

‘’ ÖRGÜT EYLEMLERDE KANSER OLAN VEYA KENDİNİ İDEOLOJİYE ÇOK KAPTIRAN İNSANLARI KULLANIYOR’’ 

İntihar saldırılarında özellikle kanser hastalığına yakalanmış ve ümit kesilmiş insanları seçiyorlar. İkinci grubu ise uyuşturucu alışkanlığı olan veya bilinciyle hareket edemeyen insanları seçiyorlar. Üçüncü grupta ise her an örgüte ihanet edebilecek olanlar ve ideolojisine kendisini aşırı derecede kaptırmış eylemcileri seçiyorlar. Fakat örgüt daha çok genç insanlardan oluşuyor ve o genç insanların beynini yıkayarak eyleme yönlendirme yolunu seçiyorlar. 

‘’ ÖCALAN DHKP-C ÜZERİNDE ETKİLİ DEĞİLDİR. ÇÜNKÜ DHKP-C FARKLI BİR YAPIYA SAHİP’’ 

Öcalan PKK üzerinde ne kadar etkili onu zamanlar göreceğiz ama DHKP-C Öcalan’ı dinleyecekleri kanaatinde değilim. Çok daha karmaşık ve girift bir örgüttür. Çok özel ilişkileri olan zaman zaman çok önemli birimlerle ve çeşitli örgütlerle işbirliği içinde olan bir yapılanmadır.

SAMANYOLU HABER RADYO 
MUSTAFA SAĞLAMDEMİR
Twitter.com/msaglamdemir

<< Önceki Haber 'İntihar saldırılarında örgütün 3 adet kriteri var' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER