Milyonlarca insanı aynı yöntemle kandırdılar!

Popüler yarışmalar dolandırıcıların yeni yöntemi oldu!

Milyonlarca insanı aynı yöntemle kandırdılar!

“Falanca yarışma programına katılmaya hak kazandınız. 20 TL ödeyerek elde edeceğiniz başvuru formu ile ön elemeye katılmadan yarışmacı olabilirsiniz” derlerse inanmayın. Vatandaşların www.sikayetvar.com’a gönderdiği şikayetlere göre dolandırıcılar şimdi de televizyon yarışma programlarının ismini kullanarak milyonlarca insanın hem paralarını hem de kişilerin kimlik bilgilerini ele geçiriyor. Uzmanlar uyardı “Başkalarına ait kimlik bilgileriyle icra dairelerine giden dolandırıcılar yüksek miktarlarda ilamsız icra takibi başlatabiliyor.”

Televizyon yarışma programların giderek popülerleşmesi dolandırıcıların iştahını kabarttı. Yeni nesil dolandırıcıların yeni yöntemi tanınmış TV yarışma programlarının ismini kullanarak para ve kişilerin kimlik bilgilerini istemek. Ön elemesiz yarışmacı olabilmek için kişilerin adreslerine gönderilecek başvuru formunu 20 TL ödeyerek almaları ve formu doldurup geri göndermeleri gerekiyor. Hem şikayetlerin sayısı hem de şikayetçilerin kargo elemanlarından aldığı bilgilere göre bu başvuru formları günde milyonlarca insana gönderiliyor. Milyonlarca insanın kimlik bilgileri toplanıyor.. Mağdurların tek korkusu ise kimlik bilgilerini alan kişilerin ilamsız icra takibi başlatması. İşte şikayetler:

“Tebrikler Yeni Mağdurumuz Sizsiniz”

“Bana televizyonda yeni başlayacak bir yarışma var buna katılmak ister misiniz? Sizi diğer başvurduğunuz yarışmalardan bulduk dediler ve katılmak istersem evrakları kargoyla göndereceğiz dediler. Hangi kanalda yayınlanacak deyince de kanal henüz belli değil cevabını aldım. Ben 20 TL kargo ücreti ödedim ve karşıma çıkan evrak kağıt parçaları. İnsanları resmen yanıltıyorlar. Benim gibi bir sürü insana bu şekilde kargo gönderilmiş. Kargo elemanı milyonlarca insana dağıtıyoruz dedi.”

“Telefonla arayıp ‘yapım firmasıyız yeni bir yarışma başlıyor kabul ederseniz elemeye girmeden yarışmacı olacaksınız’ dediler. Hangi kanal dedim belli değil dediler. Adres verin bilgileri postalayalım dediler. Mailime gönderin dedim. Yok postayla dediler. Bugün bir zarf geldi. Gelen evrak üzerinde tüm büyük kanalların tv kanallarının logoları var. 20 TL kargo ücreti ödedim. Kimlik bilgilerimizi aldılar. Bu bilgilerimizi kötüye kullanmalarından korkuyorum.”

“Telefonlara arayıp elemeye katılmadan yarışmacı olmak ister misiniz. Büyük bir para ödülü var dediler. 20 TL kargo ücretini ödersem evraklarını göndereceklerini söylediler. geldi. ‘Tebrikler yeni yarışmacımız sizsiniz’ yazısı ile altında onlarca  tv kanallarının logosu insanları kandırmak için özenle hazırlanmış. Kuryenin elindeki zarfı görenler heyecanla satın alacak şekilde tasarlanmış. Zarfı açtıktan sonra 10 kuruş etmeyecek 2 adet a4 kağıt parçası bizi karşılıyor.”

İlamsız İcra Takibine Dikkat!

Televizyon yarışmalarının giderek popülerleşmesinin ardından bu tür dolandırıcılık olaylarının yaşandığını kaydeden Şikayetvar uzmanları, Yarışmacı yapma vaadi ile insanların hem paraları hem de kimlik bilgileri alınıyor. Başkalarına ait kimlik bilgileriyle icra dairelerine giden dolandırıcılar, az bir masrafla yazdıkları yüksek miktarda rakamlarla ilamsız icra takibi başlatabiliyor. Ödeme tebligatlarına bir haftalık itiraz süresi var ve ciddiye alınmayan bu borca itiraz edilmez ise silinmiyor. . Kanunen 7 gün içinde itiraz yapılmadığı takdirde borcu kabul etmiş sayıldığı için dolandırıcı, devletin gücüyle mağdura icra gönderiyor. Haciz memurları kişilerin kapılarına geliyor. Borcu olmadığı halde ödeme emri alan vatandaşların sayısı hiç de az değil. Böyle bir durumda mağdurun, borçlu olmadığını ispatlamak için dava açması gerekiyor.Bu nedenle kimlik bilgilerinizi kimse ile paylaşmayın” şeklinde uyardı.

<< Önceki Haber Milyonlarca insanı aynı yöntemle kandırdılar! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER