Danıştay'a giden yol ve 'Youtube Paşası'
Orhan Pamuk'un 'Yeni
Hayat' romanının giriş cümlesidir: "Bir gün bir kitap okudum ve bütün hayatım değişti". Abartı gibi gelebilir ama somut örnekleri mevcut. Danıştay Saldırısı'na giden olaylar aslında bir vesikalık fotoğraftan çıkmış.
Aksiyon,
Aytaç Kılınç'la
röportaj yayınladı. Çoğumuz Aytaç Kılınç'ı hatırlayamadık bile. Danıştay suikastına neden olduğu iddia edilen öğretmendi. Özetle Danıştay 2. Dairesi 8
Şubat 2006'da okul dışında başörtüsü takan öğretmenin, çocuklara kötü örnek olacağını belirterek müdür olmasını sakıncalı bulmuştu. Bu karardan üç ay sonra
Alparslan Arslan mahkemeyi basıp, M.
Yücel Özbilgin'i öldürmüş, üç üyeyi de yaralamıştı. Aytaç öğretmenin hikayesi oldukça trajik.
Okulda başörtülü olmadığı halde rejim tartışmalarına neden oldu. 15 yıllık kariyerinde 9 kez
tayin olan Aytaç Kılınç son olarak Gölbaşı'ndaki Bayrak Anaokulu'na atanır. Okula giderken başörtüsünü çıkarır. Ama okul askeri bölgededir.
Görevli
ehliyet ve ruhsatı ister. Fakat Kılınç'ın başı açık olsa da ehliyette başörtülüdür. İki gün kapıda bekletilir ama içeri alınmaz. 2 kez mahkeme kararıyla göreve iade edilse bile o kapıdan içeri de bir daha giremez.
Milli Eğitim Müdürü ve Kaymakam'a gider ama hep '
paşa çok kızdı' cevabını alır. Hatta, Paşa kaymakamın yüzüne telefonu kapatmıştır.
'Çok kızan paşa' hiçbir yerde Aytaç öğretmenin peşini bırakmaz. Ünü tayin olduğu okula kendinden önce varır. Sonrası malum.
Danıştay saldırısı ve bugüne kadar gelen tartışmalar. 10 yıl önce aldığı ehliyetindeki başörtülü fotoğraf bir ülkenin tarihini değiştirecek olayları tetiklemiştir.
Peki 'çok kızan Paşa' kim? Aslında o isim çok tanıdık. Tuğg.
Münir Erten. Nam-ı diğer Youtube Paşası. Irak'a yönelik harekâtın internetten deşifre edilmesine neden olan isim.
PKK'lılar konusunda da çarpıcı sözleri vardı. Hâlâ bu konuşmanın internete nasıl düştüğü bilinmiyor ama Erten Paşa, YAŞ kararıyla
emekli edildi. Aytaç öğretmen şimdi Ankara'nın uzak bir ilçesinde öğretmen. Bütün bu süreci tetikleyen ise başörtülü bir ehliyet. Orhan Pamuk abartmamış yani.
ADEM YAVUZ ARSLAN - BUGÜN