Sözkonusu kişinin öğrenci değil,
sivil giyimli asker olduğu tespit edilince yaşanan
arbede, Rektörlük Genel Sekreter Vekili Tanju Mehmetoğlu'nun devreye girmesi üzerine sona erdi. Yakalanan kişinin üzerinde ATO üyesi Şehmus Çelik ve
Uzman Çavuş
Suat Yılmaz adına düzenlenmiş askeri bir
belge çıkarken, tutulan tutanağa kendisinin "istihbaratçı" olduğunun düşünüldüğü notu düşüldü.
ODTÜ Merkez Cafaterya'da öğlen saatlerinde M.B ve Z.S adlı öğrenciler, okuldan bir hocanın 'uyarısıyla' bir kişinin cep
telefonuyla, fotoğraflarını çektiğini gördü. İki öğrenci, fotoğraflarını çeken kişinin yanına giderek 'neden fotoğlarını çektiğini' sordu.
ATO KİMLİĞİ ÇIKTI
Üzerinde "
Ankara Ticaret Odası üyesi Şehmus Çelik" adına düzenlenmiş bir kimlik çıkan kişi, öğrencilere fotoğraflarını çekmediğini iddia etti.
Öğrencilerin ısrarlı soruları üzerine yemekhane görevlisi olduğunu öne süren kişi, öğrenciler tarafından yemekhaneye götürüldü ve yemekhane
personeliyle yüzleştirdi. Ancak yemekhane personeli bu kişinin kendi birimlerinde çalışmadığını söyledi. Bu sırada öğrenciler toplanmaya başladı.
ÖĞRENCİYE TEHDİT
Esrarengiz kişinin telefonuna el koyan öğrenciler kendilerine ait fotoğrafları da telefon hafızasında gördüler. Rehberinde çok sayıda
askeri personel numarası bulunan telefona kısa süre sonra 'öğrenciler
gazete standı açtı gidecek misin?' içerikli bir
mesaj geldi. Bu sırada çıkan arbade üzerine Genel Sekreterivekili Mehmetoğlu olay yerine geldi ve bir
tutanakla bu kişiyi yetkililere teslim ettik" dedi. M.B adlı öğrenci, söz konusu kişinin kendisini "Ne yaptığını sanıyorsun hayatına mal olacak" diyerek tehdit ettiğini öne sürdü.
İSTİHBARATÇI OLABİLİR
Bazı öğrecinlerin imzası ve Genel Sekreter vekili Mehmetoğlu'nun imzasını taşıyan tutanakta "19 Ocak 2009 tarihinde kafeteryada fotoğraf çekilirken tespit edilen ve öğrenci olmadığı tahmin edilen bir kişinin ve arkadaşının kimliği sorulması ve gösterilmesi üzerine kafeterya şefliğine yönlendirilmiş, kişinin üzerinde Şehmuz Çelik adına ATO tarafından düzenlemiş kimlik bulunmuştur. Kişinin istihbarat için çalıştığı düşünülmektedir. İş bu tutanak tutulmuştur" denildi.
Öğrenciler, yaptıkları
arama sırasında, Ankara İl Jandarma Komutanlığına ait "Tekerlikli Araç Günlük ve Koruyucu Bakım Formu"nu şüphelinin üzerinde buldu. Jandarma Üsteğmen Serkan Karakoç'un imzsasını taşıyan formda personelin adının Uzman Çavuş Suat Yılmaz olduğu anlaşıldı.
ÖĞRENCİLERDEN PROTESTO
Gelişmeler üzerine Ankara İl Jandarma
Alay Komutanlığı'na bağlı çok sayıda
jandarma geldi. Öğrenciler 'ODTÜ bizimdir bizimle özgürleşecek', 'Katil jandarma üniversiteden defol', 'Kahrolsun MİT, Jitem, kontrgerilla' sloganları attı.
İLK DEĞİL
Öğrenciler yaptıkları basın açıklamasının ardından
kampüs içinde bulunan Jandarma Karakoluna yürüdü. Karakol, çevresinde yoğun güvenlik önlemi alan Jandarma yetkilileri sadece üç öğrencinin
karakol komutanıyla görüşmesine izin verdi.
Gazi olaylarının yaşandığı 16
Mart 1995'ten bir gün sonra da ODTÜ'de bir
JİTEM mensubu takip ettiği öğrenciler tarafından yakalanmış, çok sayıda öğrenci olayı
protesto etmişti.
RADİKAL