İzmir'de Kobani gerginliği: 1 yaralı, 26 gözaltı

İzmir'de yaşanan olaylarda sokaklar savaş alanına dönerken, Tarsus'ta da bir okul ateşe verildi...

İzmir'de Kobani gerginliği: 1 yaralı, 26 gözaltı

İzmir'in çeşitli ilçelerinde Kobani'ye destek için düzenlenen eylemlerde çıkan olaylarda bir kişi yaralandı, 26 kişi de gözaltına alındı.

Terör örgütü IŞİD saldırısı altındaki Kobani'ye destek eylemi, İzmir’in birçok ilçesinde düzenlendi. Çıkan olaylarda cadde ve sokaklar savaş alanına döndü. Karabağlar, Bayraklı, Narlıdere ve Bornova ilçelerinde polis müdahalede bulundu. Doğanlar semtindeki eylemlerde çıkan olaylar sırasında, 38 yaşındaki Ekrem Kaçaroğlu başından yaralandı. Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılan Kaçaroğlu tedaviye alındı. Kadifekale semtindeki bir kurumun bahçesinde bulunan direkteki Türk bayrağını indirmek isteyen 10 kişinin de aralarında bulunduğu toplam 26 kişi gözaltına alındı.
 
İzmir Valisi Mustafa Toprak, Twitter hesabından, "İzmir'in değişik ilçe ve noktalarında yaşanan yakma, yıkma, yasadışı faaliyet ve eylemlere katılanlardan an itibarıyla 26 kişi gözaltına alındı," açıklaması yaptı. Vali Toprak, yaralanan ve hastanede tedavi altına alınan bir kişi içinse, "Eylemler sırasında yaralanan E.K'nın tedavisi ve olayla ilgili inceleme ve soruşturma devam ediyor." ifadesini kullandı.

Tarsus'ta okul yaktılar

Mersin'in Tarsus ilçesinde IŞİD'in Kobani'ye saldırılarını protesto eden PKK yandaşları, Tarsus Anadolu Öğretmen Lisesi'ni ateşe verdi. Okul bahçesindeki ağaçlar yanarken, müdahale eden itfaiye ekipleri de protestocular tarafından taş yağmuruna tutuldu. Olayda bir polis ve bir itfaiyeci yaralandı. 

Tarsus'ta  Fahrettinpaşa, Fevzi Çakmak, Kavaklı, Şahin, Barbaros, Tozkoparan, Zahit ve Çağlayan mahallelerinde gösteriler düzenlendi. Yolları kapatan, lastik yakan, molotof bombası ile çevreye saldıran göstericilere polis ekipleri müdahale etti. Şahin Mahallesi'nde bulunan Tarsus Anadolu Öğretmen Lisesi önünde toplanan bir grup ise okul bahçesine molotof attı. Ağaçların tutuşmasıyla zarar gören okula itfaiye ekipleri müdahale etti. Söndürme çalışmaları sırasında tekrar toplanan grup, itfaiye erlerini taş yağmuruna tuttu. Olayda bir itfaiye eri ile bir polis yaralandı. 

Olaylarda Kavaklı Mahallesi'nde bulunan hemzemin geçit kulübesi de ateşe verildi. Kulübe kullanılmaz hale gelirken, Mersin-Adana tren seferleri durduruldu. Ayrıca gösterilerde atılan molotof nedeniyle üç ev ve bir Aile Sağlık Merkezi yandı.

CİHAN
<< Önceki Haber İzmir'de Kobani gerginliği: 1 yaralı, 26 gözaltı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER