İşte yeni versiyonları, Dinleyin

İstiklal Marşının 4 yeni versiyonu... Marşın birçoklarına zor gelen melodisi, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ve Devlet Çok Sesli Korosu tarafından yeniden yorumlandı.

İşte yeni versiyonları, Dinleyin

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın girişimiyle hazırlanan dört farklı versiyon, çocuk sesi, yetişkin sesi, genç sesi ve enstrümantal müzikten oluşuyor. Bakanlık, Türk insanının gırtlak yapısına uygun hazırlanan bu yeni versiyonların, herkes tarafından çok daha kolay söylenebileceğini düşünüyor. İşte samanyoluhaber.com farkıyla İstiklal Marşının 4 yeni versiyonu... 1. VERSİYON








































src="http://video.samanyoluhaber.com/vid_01/istiklalmarsi/01.wma"
2. VERSİYON








































src="http://video.samanyoluhaber.com/vid_01/istiklalmarsi/02.wma"
3. VERSİYON








































src="http://video.samanyoluhaber.com/vid_01/istiklalmarsi/03.wma"
4. VERSİYON








































src="http://video.samanyoluhaber.com/vid_01/istiklalmarsi/04.wma"
Halihazırda, bu versiyonlardan sadece ilki seslendirildi. Diğer versiyonlar da yolda. Amaç ise İstiklal Marşı okunurken yaşanan karmaşanın önüne geçmek. Halkın katıldığı resmi törenlerde, toplantılarda yetişkin sesi için yapılan marş okunacak. Enstrümantal kayıt ise maçlar gibi büyük katılımlı aktivitelerde, halkın canlı sesi eşliğinde kullanılacak. Kayıtlar tamamlandıktan sonra herkesin beğenisine sunulacak ve bu amaçla, İstiklal Marşının dört farklı versiyonu, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın web sitesine konulacak.
<< Önceki Haber İşte yeni versiyonları, Dinleyin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER