ABD Konsolosluğu'na düzenlenen
hain saldırının ardından tüm
Türkiye gözyaşlarına boğuldu. Üç polisimiz
teröritslerle girdikleri çatışmada şehit oldu. Yaşanan acı olay gündeme kurşun geçirmez güvenlik kabinlerini getirdi.
Camlara silahla ateş edilme anı kameraya böyle yansıdı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın içinde kaldığı aracın ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün makam aracının zırhlı camlarını üreten Mustafa Karakuş, camın nasıl kurşun geçirmez olduğunu uygulamalı olarak gösterdi. Yakın mesafeden ürettikleri cama ateş eden Karakuş, içeriden dışarıya ateş edilebilin kurşun geçirmez camların önemine değindi.
İstanbul'daki atölyelerinde kurşun geçirmez cam ve
araç zırhlama işi yaptıklarını ifade eden Mustafa Karakuş, ürettikleri camı kameralar önünde
test etti. Yakın mesafeden ateşlenen silahtan çıkan kurşun, camın içinde kaldı. Hiçbir şekilde camdan içeri girmeyen kurşunun sekme ihtimali de bulunmuyor. Ayrıca, otomobillerin ve güvenlik kabinlerinin zırhlarını da yapan
firmada üretilen malzemeler, kurşunu içinde hapsediyor. Camın bir diğer özelliği ise, içeriden dışarıya ateş edilebilmesi.
Başbakan Erdoğan'ın Ankara'da mahsur kaldığı makam aracının zırhlı camını ürettiklerini ifade eden firma sahibi Mustafa Karakuş, Başbakan Erdoğan tarafından
tebrik edildiklerini söyledi. 18 yıldır kurşun geçirmez cam imal ettiklerini belirten Karakuş,
terör olayları nedeniyle talebin arttığını belirtti.
Camın özelliklerini anlatan Karakuş, "Dışarıdan ateş edildiğinde hiçbir şekilde kurşun geçirmez. İşin en güzel tarafı; içeriden dışarıya ateş etme şansının da olmasıdır. Son zamanlarda 'camların açalım mı?' 'Mazgal deliği yapalım mı?' şeklinde sorularla karşılaştık. İçeriden dışarıya ateş açıldığını pek kimseye söylemiyorduk. Fakat 3 polisin şehit olduğu silahlı saldırıdan sonra içeriden dışarıya ateş edilebilen camın ne kadar önemli olduğu ortaya çıktı. Kabinin camları bu tür bir camdan imal edilmiş olsaydı -belki de öyledir- polislerin dışarı çıkmayıp içeriden müdahale etme şansları olacaktı.
Güvenlik kabinlerinde mutlaka bu tür camlar kullanılmalıdır." diye konuştu.
Ayrıca araçlara ve sabit mekânları zıhla kapladıklarını ifade eden Karakuş, güvenlik kulübelerinde kullandıkları malzemeleri ise şöyle anlattı; "Çelik ve kompozit dediğimiz bir malzeme daha kullanıyoruz. Çok hafiftir. Bir metrekare kompozit malzemenin ağırlığı yaklaşık 5 kilogramdır. Aynı işi gören çelikten 5'te 1 oranında daha hafiftir. Kompozit araçların kaportaları arasına yerleştirilmekte, çelikler ise güvenlik kulübelerinde kullanılmaktadır. Kompozit malzeme çelik yeleklerde de kullanılmaktadır. Polislerimiz için çelik yelek çok önemlidir."