Bakar, artan hava sıcaklığı ve güneşin etkilerinden korunmak için bir dizi öneride bulundu. Sağlık Müdürü Bakar'ın önerileri şöyle:
-Güneş ışınlarının etkisinin güçlü olduğu 11.00-16:00 saatleri arasında güneş ışınlarından kaçınılmalı ve bu saatlerde uzun süre güneş altında kalınmamalıdır.
*Sıcak havalarda güneş yanıklarının yanı sıra, sıcak çarpması için dikkatli olunmalı, bol sıvı alınmalı, haşlanmış sebze ve meyve tercih edilip, yağlı gıdalar ve alkolden kaçınılmalıdır.
*Kanser hastaları, kemoterapi hastaları ve değişim deri hastalığı olanların güneş ışınlarından korunmaya özellikle dikkat etmesi gerekir.
*Özellikle yaşlılar, kalp ve tansiyon hastaları, sıcak günlerde efor harcamaktan kaçınmalıdırlar. Sık sık ılık sı ile duş yapmakta fayda vardır. Havasız ve kapalı yerlerde, uzun süre kalınmamalı, hava sirkülasyonu sağlanmalıdır.
*Açık renkli, bol giysiler giyilmeli ve geniş kenarlı şapka takılmalıdır.
*Ültraviyole ışınlarından koruyu gözlükler takılmalıdır.
*Güneşlenmeden veya güneşe çıkmadan önce cilde uygun koruyucu bir güneş kremi sürülmelidir.
*Güneşlenme sonrasında oluşabilecek güneş yanıklarında, kesinlikle yoğurt ve benzeri maddeler sürülmemeli, bu durumda soğuk kompres uygulaması yapılmalıdır. Müdahale gereken durumlarda mutlaka hekime danışılmalıdır.
*Gözlerde ağrılı kızarıklıklar olması durumunda; soğuk kompres yapılmalı, hekime başvurulmalıdır.
*Sıcak çarpmalarında kişiler önce serin ve gölge bir yere alınmalı, vücudundaki sıkı giysiler çıkarılarak, başı ve vücudu ıslatılmak suretiyle serinletilmelidir. Bilinç bulanıklığı olan hastalar hemen en yakın sağlık kuruluşuna götürülmelidirler.”