Yerel bir televizyonda canlı yayına katılan Rektör Hilmioğlu, ilginç açıklamalar yaptı. 1984 yılı ile 1998 yılları arasında
yasak olmasına rağmen başörtüsüne göz yumulduğunu iddia eden Rektör Hilmioğlu, bu süre içerisinde üniversitelerin yapısı ve görüntüsünün değiştiğini ileri sürdü. Rektör Hilmioğlu, "
Öğrenciler
dersliklerde ayrı ayrı oturmaya başladılar. Yemekhanelerde erkekler ve kızlar ayrı ayrı oturmaya başladı. Kantinlerde, kafelerde haremlik selamlık, toplu
taşıma araçlarında haremlik selamlık uygulanmaya başladı. İranlaşan bir
Türkiye tablosu ortaya çıktı." dedi.
Türbanlı öğrencilerin uygulamadan memnun olduğunu ileri süren Rektör Hilmioğlu üniversitelerde başlarını örten öğrencilerin yüzde 80'inin
aile ve çevre baskısı ile kapanmak zorunda kaldığını söyledi. Hilmioğlu, üniversitelerin bu öğrenciler için
özgürlük alanı olduğunu dile getirdi. Kendi kişisel tercihi ile örtünen yüzde 20'lik öğrenci grubunun ise kurallara uyması gerektiğini belirten Rektör Hilmioğlu, "
Üniversiteler inançların sergilendiği yerler olamaz. Dinleri, mezhepleri akademik alanda tartışabilirsiniz. Ama bir dinsel anlayışın üniversite ile bağdaşması mümkün değildir." dedi.
Rektörlerin yüzde 90 itibari ile kararı uygulamama yönünde mutabakata vardığını ifade eden Rektör Hilmioğlu, uygulayan
rektörlerin de hukuki anlamda ceza alacaklarını ileri sürdü. Başörtüsünün Kur'an'ın emri olmadığını da iddia eden Rektör Hilmioğlu, bu tezinin birçok ilahiyat profesörü ve
Diyanet İşleri eski Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz tarafından da doğrulandığını kaydetti.
TEZİÇ'E AİT OLDUĞU BELİRTİLEN SES KAYDI MONTAJ
Rektör Hilmioğlu YÖK eski Başkanı Erdoğan Teziç'in kendisi hakkında
İnönü Üniversitesi'ne PKK'lıların doldurulmasından endişe ile kadro verilmediğini söylediği konuşması ile ilgili de şunları söyledi:
"Benim ismimin geçtiği yerde ses montajı olmuş. Ben rektör olduğumdan bu yana iki tane
kitapçık yaptılar. Mezhepçi kadrolaşma ve PKK'lı aldığım yönünde yayınlar yaptılar. Yolsuzlukları gündeme getirdiler. Bu iftiralar hiç durmuyor."
Rektör Hilmioğlu iddiaların asılsızlığının ise Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in kendisini ikinci kez rektör atamasından belli olduğunu ileri sürdü.
Programa telefonla katılan
Hukukçular Derneği
Malatya Şube Başkanı
Necati Karabay ise, öğrencilerin ders ortasında sıranın üzerinde namaz kılmasının gerçeği yansıtmadığını belirterek, Rektörü bu tür provokatif açıklamalardan kaçınması yönünde uyardı.
CİHAN