Hülya Avşar, Başbakan ile ne konuştu?

Başbakan Erdoğan sanatçı Hülya Avşar'la Taksim Gezi Parkı'yla ilgili gelişmeleri görüştü.

Hülya Avşar, Başbakan ile ne konuştu?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sinema uyuncusu Hülya Avşar'ı, Başbakanlık Resmi Konut'ta kabul etti.

Taksim Gezi Parkı'ndaki gelişmelerin ele alındığı görüşmeden sonra açıklama yapan Avşar, "Başbakanla gençler arasında duygusal bir bağ sağlanmalı" dedi.

Hülya Avşar'ın konuşmalarından satır başları:

'Durum kızımla çatışmalarıma benziyor'

Ayaküstü yanlış bir şey söylemek istemiyorum. Başbakan'a hak verdiğim noktalar var. En büyük problem, Gezi'dekilerin bir liderinin olmaması. Herkes kendine göre haklı. Aradaki grubun çekilmesi gerekiyor. Tamemen vatandaş olarak gözlemlediğim olayları dile getirdim. Son derece dikkatli dinledi kendisi.

Başarılı ailelerin formülü şöyledir: Çocuk bozar anne yapar, baba görmezden gelir. Duygusal bir bağ kurulması gerekiyor. Durum kızımla çatışmalarıma benziyor. Başbakan'la konuşan bir lider gerekiyor. Ben sadece gençlerin doğal olarak haklarını aradıklarını düşünüyorum. Ortada kim suçlu kim hatalı diye bir durum çıkınca başka bir şey oluyor.

'Sanatçılar Gezi Parkı'na gitmemeli'

Hülya Avşar, sanatçıların Gezi Parkı'na gitmesini onaylamadığını ve herkesin şu an duygusal bir bağa ihtiyacı olduğunu söyledi. Avşar: 'Ben sanatçıların Gezi Parkı'na gitmesinden hiç yana olmadım. Çocuklar sanatçıları yanlarında görünce kendilerini aşmak istiyorlar. Elimi kolumu bağlayıp oturmak istemedim. Başkalarının eleştirileri de olabilir bu konuda. O tip insanlarda gençlerle Başbakanımızın arasına giren insanlar gibi. Gezi Parkı'nda şu an beni anlamayacaklardır. Herkesin şu an duygusal bir bağa ihtiyacı var' dedi.

24 saat içinde müdahale edilecek

Hülya Avşar, Başbakan'ın kendisine Gezi Parkı'na 24 saat içerisinde müdahale edeceklerini söylediğini belirtti.  Üçüncü şahısların araya girdiği için olayların büyüdüğünü söyleyen Avşar, Yapılması düşünülen Topçu Kışlası'nın 2,5 yıl süreceğini söyledi.

'Baskı yapanlar oldu'

Hülya Avşar hiç kimseden baskı görmediğini görüşmen çok olumlu geçtiğini açıkladı. Avşar: 'Ben mahalle baskısından korkacak ve çekilecek bir karakter değilim. Bana Gezi Parkı'na gitmediğimden ötürü baskı yapanlar oldu. Herkes birbirinden korkuyor.Kimse doğruyu düzgünü söyleyemiyor. Dolayısıyla herkes birbirinden korkmasa daha güzel şeyler ortaya çıkacak. Vicdanım çok rahat. Bu görüşmeyi çocuğum için yapmak istedim. Burdan ne çıkarırsınız bilemiyorum. Son derece umutluyum, hedefe ulaşılacak diye düşünüyorum çünkü bir kararlılık var. Arada provokatörler olmadan, Başbakan'ımızın Gezi'dekilerle görüşmesi gerekiyor. Gezi'dekilerin aralarından bir lider seçip Başbakan'la görüşmesi gerekiyor. Başbakan kimseye kızgın değil ve kin duymuyor' dedi.

Başbakan'ın kendisine gösterdiği Topçu Kışlası animasyonunu çok beğendiğini ve halk oylamasında 'evet' diyebileceğini söyledi.


 
<< Önceki Haber Hülya Avşar, Başbakan ile ne konuştu? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER