Hocaefendi'nin avukatlarından Bozdağ'ın sözlerine tepki

Fethullah Gülen Hocaefendi'nin avukatları, Bakan Bozdağ'ın sözleri için, "izah ve ispatını yapmalıdır" dedi...

Hocaefendi'nin avukatlarından Bozdağ'ın sözlerine tepki

Hocaefendi'nin avukatları, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın "Fethullah Gülen Humeyni gibi ülkesine dönerdi" açıklamasına twitter üzerinden tepki gösterdi. Avukatlar tarafından yapılan açıklamada; Bozdağ'ın, iddiasını hangi delil veya emareye binaen söylediğinin izahı ve ispatının bütün toplum tarafından beklendiği belirtildi. "Adalet Bakanı en temel hukuk kuralı olan iddia sahibi ispatla mükelleftir' düsturunu hiçe sayarak sorumsuzca açıklamalar yapmıştır." ifadeleri kullanıldı.

İşte Twitter'dan yapılan o açıklama:

Bekir Bozdağ'dan skandal iftiralara açıklama bekliyoruz:

1- İftira attığı konularda sayın Gülen açıklamalar yapmış, hepsini reddetmiştir

2- Topluma izah edemedikleri her suçlamaya "paralel", "F Gülen"li cümlelerle başlayarak izah getirdiklerini sanıyorlar

3- B. Bozdağ'ın 'Humeyni gibi dönecekti' iddiasını hangi delil veya emareye binaen söylediğinin izah ve ispatını bütün toplum bekliyor

4- Adalet Bakanı en temel hukuk kuralı olan "iddia sahibi ispatla mükelleftir" düsturunu hiçe sayarak sorumsuzca açıklamalar yapmıştır.

BEN ÜLKEMİN ÇOCUĞUYUM

Öte yandan, Hocaefendi, 25 Haziran 2008'de yaptığı sohbetinde, tıpkı bugün yapılan gibi o dönem de ‘humeyni gibi dönecek' yâvesini yaymaya kalkanlara “Ben İranlı değilim ki Humeyni olayım; Humeyni'nin iddiasını hiçbir zaman taşımadım ki ben Türkiye'ye Humeyni gibi  döneyim. Ben kendi ülkemin çocuğuyum. Ben dıştan ithal edilmiş ve milletin başına musallat olmuş tufeylilerden değilim. O ülkenin çocuğuyum ben. Onun bir avuç toprağını dünyalara değiştirmem. Kendime göre bir gidişim vardı benim. Onu daha evvel de arz ettim ben, Türkiye'ye dönsem kendim gibi dönerim, yani şimdiye kadar nasılsam öyle.” diye cevap vermişti.
<< Önceki Haber Hocaefendi'nin avukatlarından Bozdağ'ın sözlerine tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER