Yalan haberde sınır tanımayan gazete, 1. sayfadan yayınladığı haberinde Fethullah Gülen Hocaefendinin doktorunu, İstanbul'da imamlık yapan İ.E. olarak gösterdi.
Gazetenin asılsız iddiasına göre, Amine Hatun Cami'nde toplanan bağış paralarının camii imamı İ. E. tarafından hizmet hareketine aktarıldığı iddia edildi. Fakat bağış paralarının Amine Hatun camii derneği tarafından toplanıp vatandaşın huzurunda sayılarak ve tutanak tutularak Diyanet İşleri Başkanlığı'nın banka hesabına yatırıldığı ayrıca, haberde kullanılan fotoğrafın da imam İ. E.'ye ait olmadığı anlaşıldı.
Asılsız iddiaları peş peşe sıralayan gazete aynı haberde Amine Hatun Camii imamının camide düzenlenen toplantılarda Başbakan'a hakaret ettiği iddia ediliyor. Ancak İ.E.'nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AKP'li milletvekillerinin katıldıkları düğün ve sünnet merasimlerinde bulunduğu ve burada Başbakan Erdoğan'a hayır dua ettiği kaydedildi. Başbakan'ın şahsına yönelik müspet ifadeler de kullandığı biliniyor.
Yetkililerden edinilen bilgilere göre, camide cuma günleri okunan hutbelerde diyanetin verdiği hutbelerin dışında okunan bir hutbenin soruşturma konusu olacağı ve bugüne kadar böyle bir şeyin söz konusu olmadığı ifade edildi.
DERNEK BAŞKANI DA YALANLADI
Zaman'ın haberine göre, Amine Hatun Camii Derneği Başkanı Faruk Kaya ise, cami de toplanan paraların müftülük izni ile toplandığını ve bir heyet eşliğinde Diyanet İşlerinin yada Müftülüğün belirlediği banka hesabına yatırıldığını söyledi. Dernek başkanı Kaya, “Bankaya yatırılan paranın makbuzu alınarak müftülüğe teslim ediliyor. Cami de toplanan para anında Müftülüğün belirlediği banka hesabına yatırılıyor.” şeklinde açıklamalarda bulundu. Uzun bir süredir Amine Hatun Camii İmamı İ. E. ile kişisel sorunu olduğu belirtilen Bakırköy Müftüsü Zakir Uzun'un Sabah Gazetesine yalan demeçler verdiği ileri sürüldü.