Ergenekon terör örgütü soruşturması kapsamında ‘üst düzey
yönetici' olduğu iddiasıyla yargılanan
tutuklu sanık Prof. Dr. Mehmet
Haberal'ın, 16
Ekim 2009 tarihli dört
profesör ile bir doçentin “Ayakta
tedavi edilebilir. Taburcu edilsin”
raporuna rağmen halen İ.Ü. Kardiyoloji Enstitüsü'nde tutulduğu ortaya çıktı. Doktorların,
kalp ritim bozukluluğu tanısı konulan Haberal'a “herhangi bir hasara neden olmadan tedavi eder” diyerek elektrofizyolojik tedavi önerdiği, Haberal'ın bu tedaviyi reddettiği belirlendi.
İLK TABURCU RAPORU 28 EYLÜL'DE
17
Nisan 2009'da Ergenekon kapsamında tutuklanan ve Metris Cezaevi'ne konulan
Başkent Üniversitesi Rektörü Haberal, aynı gece kalp rahatsızlığı gerekçesiyle
hastaneye kaldırılmıştı. O günden bu yana “kalp-
ritim bozukluğu” gerekçesiyle
İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Entitüsü'nde tedavi gören ve cezaevine dönmeyen Haberal için ilk
taburcu olabilir raporu 28
Eylül 2009 günü Doç. Dr. Cengizhan
Türkoğlu imzasıyla verildi. Daha sonra Enstitüsü Başkanı'nın talimatıyla 5 kişilik bir
heyet Haberal'la ilgili bir rapor hazırladı.
TABURCU OLSUN 1 AY SONRA GELSİN
Kardiyoloji Ana Bilimdalı Başkanı Prof. Serin Yiğit başkanlığında Prof. Dr. Ceniz Çeliker, Prof. Dr. Vedat Sansoy, Prof. Dr. Tevfik Gürmen ve Doç. Dr. Cengizhan Türkoğlu'ndan oluşan 5 kişilik kurul oluşturuldu. 16 Ekim 2009 tarih ve 570 sayılı yazı ile oluşturulan bu kurul, Enstitüsü Müdürlüğü'ne hitaben 16 Ekim 2009 tarih ve 571 sayı numaralı bir rapor hazırladı. Raporda “5 kişilik kurul tarafından enstitümüzün 3. servisinde 304 numaralı odada yatmakta olan
Mehmet Haberal'ın durumu değerlendirilmiş ve tıbbi tedavisine ayakta devam edilerek bir ay sonra kontrole gelmek üzere taburcu edilmesine karar verilmiştir” denildi.
AVUKATI: RAPORDAN HABERİMİZ YOK
Böyle bir rapordan haberi olmadığını belirten Haberal'ın avukatı Köksal
Bayraktar “Bizim gerekli makamlara ilettiğimiz hastane onaylı raporlarda müvekkilim Mehmet Haberal'ın yatarak tedavi edilmesi gerektiği belirtiliyor. Sizin öne sürdüğünüz ‘taburcu edilsin' raporundan haberimiz yok” dedi. Hastane yetkilileriyse açıklama yapmadı.
Tedavi olmayı reddetmiş!
Kendisi de doktor olan Prof. Dr. Mehmet Haberal, 18
Ağustos 2009 günü imzaladığı bir tutanakta, ritim bozukluluğu tedavisi için hekimlerin kendisine Elektrofizyolojik çalışmayı reddettiğini kabul ediyor. “Bu incelemenin gerekliği ve yapılmamasının getirebileceği riskler ve işlemin yapılmasının riskleri bana detaylı olarak anlatılmıştır” diyerek hekimlerin kendisine tedavi sürecine ilişkin bilgi verdiğini kabul eden Haberal, “İşlemin bütün detayları ve yan etkileri bana anlatılmıştır. Ancak ben bütün bu açıklamalara rağmen işlemin yapılmamasının getireceği her türlü sorumluluğu üstlenerek Elektrofizyolojik inceleme yapılmasını kabul etmediğimi beyan ederim” şeklinde beyanda bulunarak tutanağı imzalamış.
STAR