HSYK: Savcı Öz görevinden alınmadı

Savcı Öz'ün dosyadan el çektirildiği iddiası ise HSYK tarafından yalanlandı.

HSYK: Savcı Öz görevinden alınmadı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasında koordinasyonu Başsavcı Turan Çolakkadı’nın yapacağı iddia edildi. Savcı Öz'ün dosyadan el çektirildiği iddiası ise HSYK tarafından yalanlandı.

Üç bakanın oğlu ve işadamlarının da aralarında bulunduğu çok sayıda şüphelinin gözaltına alındığı soruşturmada ilginç gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Başsavcı Vekili Zekeriya Öz’ün görev alanına giren ve onun koordinesinde yürüyen soruşturmanın artık Çolakkadı’nın nezaretinde yürütüleceği öne sürüldü.

TALİMAT ADALET BAKANLIĞI MÜSTEŞARI'NDAN

Rüşvet ve yolsuzluk operasyonu kapsamında soruşturma dosyasına ek savcı atanmasının Adalet Bakanlığı Müsteşarı Birol Erdem'in talimatıyla gerçekleştiği öğrenildi. Soruşturmayı sonuçsuz bırakmak için yapıldığı öğrenilen atamalarda, amacın savcı Celal Kara'nın soruşturmada yalnız bırakılması olduğu ileri sürüldü. 

HSYK: ZEKERİYA ÖZ YERİNDE 
Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu, Türkiye'yi sarsan yolsuzluk ve rüşvet davası dosyasının Zekeriya Öz'den alındığı iddialarını doğrulamadı.

ZEKERİYA ÖZ'ÜN GÖREVDEN ALINDIĞI İDDİA EDİLMİŞTİ


Radikal Gazetesi'nin haberine göre yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna bakan savcıların koordinasyonunu yürüten Başsavcıvekili Zekeriya Öz de dosyadan alındığı iddia edilmişti.

<< Önceki Haber HSYK: Savcı Öz görevinden alınmadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER